«ΈΣΠΑΣΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ» ΤΗΣ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά

Η προσπάθεια της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως να πραγματοποιήσει για δεύτερη φορά ηλεκτρονικές εκλογές για τους εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών μετατράπηκε σε ένα φιάσκο αφού οι εκπαιδευτικοί της γύρισαν την πλάτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 15% σε αρκετές περιοχές όπου κυρίως κυριαρχούν οι αγωνιστικές δυνάμεις στα αντίστοιχα σωματεία των εκπαιδευτικών που καλούσαν σε αποχή.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε παρατηρητές που αποφασίζουν για το μέλλον τους πίσω από μια οθόνη και με την χρήση του πληκτρολογίου, χωρίς μάλιστα να διασφαλίζεται η εγκυρότητα της ψηφοφορίας, έρχεται ως συνέχεια της ψήφισης του Νόμου Χατζηδάκη που επιχειρεί να επιβάλλει αντίστοιχες αντιδημοκρατικές διαδικασίες στα συνδικάτα.

Τα σχέδια της Κυβέρνησης βρήκαν αυτή τη φορά υποστηρικτές τις μνημονιακές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ) που έκαναν «κωλοτούμπα» σε σχέση με της στάση που είχαν ακολουθήσει το 2020 και τότε απείχαν από τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Οι δυνάμεις της Αριστεράς που καλούσαν σε αποχή από τις εκλογές παρωδία κατάφεραν μια μεγάλη νίκη αφού τη στάση τους την ακολούθησε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη της περαιτέρω συντονισμό της δράσης όλων των αγωνιστικών δυνάμεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ