ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο κ. ΑΘ. ΜΑΜΑΚΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ

Απάντηση του γραφείο Τύπου Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για τη στάση του δημάρχου Λαρισαίων και τις εξελίξεις στα εκπαιδευτήρια Ράπτου

Δυστυχώς ο κ. Μαμάκος, ως νέος επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», διαψεύδει με το καλημέρα τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ότι θα επέλεγε το δρόμο της δημιουργικής και γόνιμης αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς, η τελευταία του ανακοίνωση για τα εκπαιδευτήρια Ράπτου και ειδικότερα για τη στάση του δημάρχου Λαρισαίων με αφορμή την επιστολή του στον Πρωθυπουργό αποδεικνύει ότι έχει επιλέξει τον λαικϊσμό και μια βαθιά παλαιοκομματική τακτική, με στόχο όχι την υπεύθυνη θέση για το καλό της πόλης αλλά την εξυπηρέτηση προσωπικών και μικροπολιτικών συμφερόντων.

Είναι προφανές ότι έχει κυριευθεί από άγχος και ανασφάλειες στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ανησυχεί για την αμφισβήτηση, που δέχεται εκ των έσω και για αυτό επιλέγει την – πάση θυσία – πόλωση. Ακόμα και για ένα τόσο ιδιαίτερο και σοβαρό ζήτημα που αφορά εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειες τους, δεκάδες εκπαιδευτικούς αλλά και συνολικά την σχολική κοινότητα της πόλης, ο κ. Μαμάκος φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται τόσο για την ομαλή άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί αλλά για το πως θα εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του, στρεφόμενος κατά του δημάρχου.

Επι της ουσίας:

Πράγματι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των Οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον περασμένο Ιούλιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποίησαν ελέγχους για την λειτουργία του παιδικού σταθμού των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου, καταγράφοντας παρατηρήσεις που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Στο πλαίσιο συζητήσεων και επαφών και αφού δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος, η διεύθυνση των εκπαιδευτηρίων δήλωσε αδυναμία συμμόρφωσης, στις προβλεπόμενες χρονικές προθεσμίες. Ακολούθησε εγκαίρως και πριν την έναρξη σχολική χρονιά, μετά από εισήγηση των υπηρεσιών, η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού, ενώ τα εκπαιδευτήρια δεν προχώρησαν σε καμία νομική ενέργεια κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Δημάρχου.

Αυτή είναι η αλήθεια και όχι η χυδαία, γεμάτη παλαιοκομματισμό, προσέγγιση του Αθαν. Μαμάκου. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Η Δημοτική Αρχή όπως τονίστηκε στην επιστολή του Απ. Καλογιάννη προς τον Πρωθυπουργό, είναι πάντα με την πλευρά της νομιμότητας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Παράλληλα, ζητά να μην διαταραχθεί η τρέχουσα σχολική χρονιά, με μοναδικό στόχο την προστασία των μαθητών και την ομαλότητα, συνολικά, της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πόλη της Λάρισας.

Απέναντι σ΄ αυτή την υπεύθυνη και σοβαρή στάση για την πόλη , ο κ. Μαμάκος, προτάσσει το προσωπικό του συμφέρον, αφού στο μυαλό του φαίνεται ότι έχει πως θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την εσωτερική αμφισβήτηση και να «κλειδώσει» το κομματικό χρίσμα της Ν.Δ.

Ας είναι. Εάν τελικώς είναι υποψήφιος δήμαρχος θα κριθεί και αυτός από τους πολίτες. Είναι όμως κρίμα και πισωγύρισμα να επιστρέφουν στην κοινωνία της πόλης, τέτοιου είδους φαινόμενα και πολιτικές πρακτικές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ