Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών που τονίζει ότι στις 5/11 οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί πήραν ξεκάθαρη θέση ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν στον «γύψο» στα σωματεία

Μετά από «σημεία και τέρατα», πραγματοποιήθηκε στις 5/11 η «εκλογική» διαδικασία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Από τα τελικά αποτελέσματα φαίνεται πως ο κλάδος γυρίζει την πλάτη τόσο στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, όσο και στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που στήριξαν τα σχέδια της Κεραμέως για υλοποίηση των ηλεκτρονικών εκλογών.

Η αποχή στην κάλπη του ΚΥΣΠΕ/ΔΕ προσεγγίζει το 68%% και σ’ αυτή του ΠΥΣΠΕ/ΔΕ το 65%. Ακόμα και με βάση τα στοιχεία των διευθύνσεων, που κανείς δεν μπορεί να τα ελέγξει ή να τα διασταυρώσει, η πλειοψηφία του κλάδου απείχε!

Σε αρκετά ΠΥΣΠΕ/ΔΕ το ποσοστό της αποχής είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

ΕΛΜΕ: Ανατ. και Δυτ. Θεσσαλονίκη 70%, Φθιώτιδα 87%, Γ’ Αθήνας 78%, Δ’ Αθήνας 71%, Ανατ. Αττική 76,3%, Δυτ. Αττική 76,2%, Ηλεία 72,9%, Κέρκυρα 73,5%, Ηράκλειο 70,4%, Χανιά 88,7%, Α’ Αθήνας 65,3%, Άρτα 76,6%

ΣΕΠΕ: Α’ Αθήνας 84,2%, Γ’ Αθήνας 85,2%, Ανατ. Αττική 83,5%, Πειραιάς 90%, Μεσσηνία 73,79%, Χίος 68,5%, Χανιά 67,1%, Σέρρες 65,4%, Σάμος 66,1%, Μαγνησία 65,3%, Κόρινθος 65,9%, Δυτ. Αττική 86,7%, Δ’ Αθήνας 78,4%

Ο κλάδος επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως έχει τα αντανακλαστικά για να υπερασπιστεί τα σωματεία, τις δια ζώσης και γνήσιες διαδικασίες, να βάλει εμπόδιο στα αντιλαϊκά τεχνάσματα της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Το αποτέλεσμα αποτελεί Πανελλαδικό δημοψήφισμα που δεσμεύει τις Ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, να αντιπαλέψουν την κυβερνητική παρέμβαση στα εσωτερικά των Σωματείων και να απαιτήσουν γνήσιες, δημοκρατικές διαδικασίες για την επιλογή αιρετών.

Η αποχή των εκπαιδευτικών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί αυτή τη φορά βρήκε απέναντί της ένα ενιαίο συντονισμένο μπλοκ δυνάμεων που επέλεξαν να «κάνουν πλάτη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο. Τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, τους πρόθυμους συνδικαλιστικούς συμπαραστάτες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξαν να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία. Ήδη ο κλάδος βγάζει συμπεράσματα για τη στάση τους.

Η στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκπαίδευση (ΔΙΚΤΥΟΥ και ΣΥΝΕΚ) είναι μια εμβληματική απόδειξη της πλήρους ταύτισής του με τις στρατηγικές επιλογές της κυρίαρχης πολιτικής σε κομβικά θέματα, όπως μετά την απεργία το 2021 για την αξιολόγηση. Ίδια στάση κρατούν σε όλο το εργατικό κίνημα.

Αποδείχτηκαν όλες οι προβλέψεις για μια διαδικασία – παρωδία. Από το πρωί του Σαββάτου, σε πολλές Διευθύνσεις στήθηκε ένας μηχανισμός που ήταν τουλάχιστον προσβλητικός απέναντι σε κάθε έννοια δημοκρατίας!

• Απαγόρευσαν σε δεκάδες εκλεγμένα μέλη ΔΣ Σωματείων να έχουν πρόσβαση ακόμα και στα στοιχειώδη, π.χ. στον αριθμό εγγεγραμμένων και ψηφισάντων, ακόμα και με τραμπούκικες μεθόδους!

• Σε πολλές Διευθύνσεις δόθηκε παράταση έως και 3 ώρες(!!!), αλλοίωση δηλαδή του αποτελέσματος για το ΚΥΣΠΕ, αφού τα αποτελέσματα σε άλλες Διευθύνσεις είχαν δημοσιοποιηθεί!

• Μετά το πέρας της διαδικασίας συνέχιζαν να έρχονται email με τους συνδέσμους ψηφοφορίας!

• Διακινήθηκαν ευρέως fake news, όπως ότι είναι υποχρεωτική η ψήφος (!)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αυριανή μέρα θα μας βρει πιο μαχητικούς, πιο πεισμωμένους, πιο δυνατούς, κόντρα στις απαξιωτικές διαδικασίες και τον αυταρχισμό, υπερασπιζόμενοι τη φυσιογνωμία των Σωματείων μας!
Στις 9 του Νοέμβρη απεργούμε μαζικά, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις, παίρνουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια και χαρίζουμε τη βαρυχειμωνιά σε όλους αυτούς που θέλουν να παγώσουν τα όνειρά μας, τις ζωές μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ