ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ DIGEA ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΜΕΛΟΥΝΑ»

Μόνιμη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της εκπομπής τηλεοπτικού σήματος

Λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 το νέο κέντρο εκπομπής τηλεοπτικού σήματος της Digea στη θέση «Μελούνα», από το οποίο θα εκπέμπονται τα προγράμματα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Εθνικής και Περιφερειακής Εμβέλειας.

Ο Δήμος Ελασσόνας ήταν σε διαρκή συνεννόηση με την Digea, η οποία με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης του κέντρου, προχώρησε στην υλοποίηση του σταθμού εκπομπής, δίνοντας μόνιμη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της Γαλανόβρυσης και του Στεφανοβούνου, οι οποίοι για πολλά χρόνια είχαν ασθενές ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα.

Με την ευκαιρία της εκπομπής τηλεοπτικού σήματος από τον νέο σταθμό, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Ευχαριστώ την εταιρεία Digea για τη νέα αυτή υπηρεσία, υποστήριξης και λειτουργίας ενός ακόμη σταθμού τηλεοπτικού σήματος στο Δήμο μας, καθώς με το σταθμό αυτό θα παρέχεται καλύτερο και επαρκές σήμα στους κατοίκους του δήμου μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που λύθηκε ένα ακόμη πρόβλημα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Από το κέντρο εκπομπής στη θέση «Μελούνα», οι τηλεθεατές περιοχών που ήταν εκτός της κάλυψης από τα προβλεπόμενα κέντρα του Χάρτη Συχνοτήτων (λευκές περιοχές), όπως η Γαλανόβρυση και το Στεφανόβουνο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. Για τη λήψη του σήματος οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα χρειαστεί να προσανατολίσουν τις κεραίες τους προς το σημείο της Μελούνας και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους (τηλεοράσεων ή αποκωδικοποιητών).

Επιπλέον, καθώς το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής καλύπτει και περιοχές όπως η Ελασσόνα και η Τσαριτσάνη, οι τηλεθεατές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λήψη του ψηφιακού σήματος από το ήδη υπάρχον Κέντρο Εκπομπής Ελασσόνα (Βερδικούσια), προτείνεται να προσανατολίσουν την κεραία τους προς το Κέντρο Εκπομπής «Μελούνα» και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους.

Όσοι τηλεθεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια είναι απαραίτητο να διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία HD (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή).

Συχνότητες:
Κέντρο Εκπομπής Συχνότητα MHz Τηλεοπτικοί σταθμοί
ΜΕΛΟΥΝΑ 22 482 ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ EΜΒΕΛΕΙΑΣ :
ALPHA HD, SKAI HD, ANT1 HD, OPEN HD
23 490 ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ EΜΒΕΛΕΙΑΣ :
STAR HD, MEGA HD, ΜAK TV HD
33 570 ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ EΜΒΕΛΕΙΑΣ:
ALPHA SD, SKAI SD, ANT1 SD, OPEN SD, STAR SD, MEGA SD, MAK TV SD
35 586 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ:
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ASTRA TV, SMILE+, TRT, FORMedia TV

Βήματα συντονισμού/ επανασυντονισμού:

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού ο τηλεθεατής χρειάζεται:

(1) να μεταβεί στο μενού του δέκτη του,

(2) να επιλέξει «Εγκατάσταση» ή «Ρυθμίσεις » (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη),

(3α) εάν επιλέξει αυτόματο συντονισμό, ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα,

(3β) εάν επιλέξει χειροκίνητο συντονισμό, ο δέκτης αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας,

(4) στο τέλος της αναζήτησης πατάει ΟΚ/ ΝΑΙ

(5) επιλέγει έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που επιθυμεί.

Μαύρη οθόνη μετά από επανασυντονισμό:

Ενδεχομένως ο δέκτης να κρατάει στη μνήμη του τα ήδη αποθηκευμένα προγράμματα σε παλιές συχνότητες (που πιθανόν να είναι πλέον ανενεργές), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα αποθηκεύσει εκ νέου.

Εάν συμβεί αυτό, προτείνεται η διαγραφή όλων των αποθηκευμένων προγραμμάτων και η πραγματοποίηση νέου συντονισμού.

Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει επαναφορά του δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις (συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης για τη διαδικασία) και στη συνέχεια πραγματοποίηση νέου συντονισμού.

Σε περίπτωση που μετά τον επανασυντονισμό βλέπετε σε κάποια κανάλια μαύρη οθόνη, το όνομα του σταθμού και ακούτε τον ήχο τότε η συσκευή σας δεν υποστηρίζει την λήψη των προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition). Μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε τυπική ευκρίνεια ή εναλλακτικά να προμηθευτείτε εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την λήψη σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας που εκπέμπονται μέσω της Digea:

✔ Γραμμή εξυπηρέτησης τηλεθεατών: 217 77 70 100 (αστική χρέωση)
Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 20:00 και Σάββατο: 10:00 – 18:00

www.digea.gr

Αποστολή email στο info@digea.gr ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας του site

✔ Αποστολή μηνύματος στη σελίδα της Digea στο Facebook

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ