ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ

Εργατικό Κέντρο, ΕΟΑΣΝ ΚΑΙ ΟΕΒΕ Λάρισας ζήτησαν να υπάρξει μαζική συμμετοχή – ξεσηκωμός στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση

Κάλεσμα σε όλη την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους της Λάρισας να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, απηύθυναν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων Λάρισας, μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα.

Στο μήνυμα αγώνα που έστειλαν αναφέρουν:

“Θέλουμε αυτή τις στιγμές, λίγες ώρες πριν την αυριανή απεργία να απευθύνουμε ξανά ένα μεγάλο κοινό κάλεσμα σε όλο τον λαό της πόλης μας. Να δείξουμε με αυτό τον τρόπο πως είναι μια μέρα που η πόλη ολόκληρη κι όχι μόνο οι εργαζόμενοι πρέπει να βρεθεί σε θέση μάχης στην πλατεία. Με την παρουσία εδώ εκπροσώπων ορισμένων από τους βασικούς φορείς της περιοχής μας, θέλουμε να τονίσουμε πως το δυνάμωμα του κοινού μας αγώνα , της αλληλεγγύης ανάμεσά μας, της οργάνωσης είναι η διέξοδος κόντρα στην πολιτική που σαρώνει τις ζωές μας για τα κέρδη λίγων.

Απευθυνόμαστε αυτές τις ώρες ειδικά σε όσους ακόμη δεν αποφάσισαν τι θα κάνουν για αυτήν μεγάλη μέρα που ξημερώνει αύριο . Να ξεπεράσουν δισταγμούς, ψεύτικα διλήμματα κρατώντας τους προβληματισμούς τους και να βγούνε στον αγώνα. Δεν έχουμε περιθώρια πια ούτε για την παραμικρή ανοχή απέναντι σε αυτή την αιματηρή κατάσταση που στραγγίζει κάθε ικμάδα από την ζωή μας.

Έχουμε κουραστεί, έχουμε αγανακτήσει. Είμαστε εξοργισμένοι. Δεν είναι η απαίτησή μας από τη ζωή ένα άδειο καλάθι ή «ένα ρύζι» και «ένα μακαρόνι» για να ξεγελάσει την πείνα μας.

Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε κάθε μήνα να «αναβάλλουμε» για τον επόμενο την ικανοποίηση βασικών αναγκών, από ιατρικές εξετάσεις μέχρι τις αναγκαίες ανάσες ψυχαγωγίας επειδή πάλι «ο μισθός τέλειωσε».

Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να μας απειλεί διαρκώς η φτώχεια , να μας απειλούν να μας πετάξουν έξω από τα σπίτια μας γιατί δεν έχουμε πια για το ενοίκιο ή όσοι έχουν από ένα κεραμίδι να έχουμε την δαμόκλεια σπάθη τω πλειστηριασμών.

Αρκετά ανεχτήκαμε να απειλούν να ζούμε στο κρύο και το σκοτάδι. Η κάθε λαϊκή οικογένεια να «μετράει» αν θα ανάψει το θερμοσίφωνο ή αν θα ψήσει το φαΐ στον φούρνο, κι αυτό να παρουσιάζεται σαν κάτι το «φυσιολογικό» τον 21ο αιώνα.

Δεν ανεχόμαστε την ζωή με δόσεις με τα διάφορα επιδόματα δήθεν ανακούφισης. Ούτε ανεχόμαστε άλλο πια τον εμπαιγμό και την κοροϊδία απέναντι στην πείνα μας όπως το περίφημο «καλάθι της νοικοκυράς».

Για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε να ζούμε στην στέρηση, να στενάζουμε από αγωνία για το πώς θα βγεί πέρα ο χειμώνας και την ίδια ώρα ενεργειακοί κολοσσοί, όμιλοι Σούπερ Μάρκετ, βιομηχανίες τροφίμων, εφοπλιστές να θησαυρίζουν πουλώντας το δικαίωμά μας στη ζωή.

Να μην χάνουμε άλλο χρόνο ούτε σκέψεις γεμάτες με προσδοκίες πως κάποιος άλλος εκτός από εμάς θα λύσει το πρόβλημά μας. Δεν υπάρχουν σωτήρες που πουλάνε λύσεις.

Οι ευθύνες είναι στα χέρια του κάθε απλού ανθρώπου και πρέπει να τις αναλάβει.

Να κάνουμε λοιπόν το βήμα. Να είναι αυτή απεργία μια νέα αρχή στο αγώνα μας. Όλοι λοιπόν στην αυριανή Απεργία, όλοι στον δρόμο κανένας για δουλειά. Όλοι μαζί με τις οικογένειές μας στην Κεντρική Πλατεία στις 10 το πρωί

Δεν θα πεινάσουμε οι πολλοί για να χορτάσουν οι λίγοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ