Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Η ανακοίνωση – κάλεσμα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Ανανέωση

ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ

• 237% στο ρεύμα
• 80% στο αλεύρι
• 40% στις πατάτες
• 25% στο ψωμί
45.000 κατοικίες σε πλειστηριασμό το 2022 10 χρόνια παγωμένοι μισθοί και συντάξεις

ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ

• Ελληνικά Πετρέλαια (όμιλος Λάτση) 670 % β’ τρίμηνο 2022
• Μotoroil (όμιλος Βαρδινογιάννη) 370%
• Όμιλος Μυτιληναίου 116%
• Τράπεζες 1 δις € κέρδη, πρώτο εξάμηνο 2022
• Οι 152 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο, μόνο το πρώτο εξάμηνο του ’22 είχαν καθαρά κέρδη 5,4 δισ. υπερδιπλάσια από τα 2,5 δις του 2021

Από την ενεργειακή φτώχεια, τις πανάκριβες τιμές και τους πλειστηριασμούς κάποιοι χάνουν, κάποιοι κερδίζουν! Η εργατική τάξη και ο λαός χάνουν, μια δράκα βιομήχανων, τραπεζιτών και επενδυτών θησαυρίζουν!

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο …ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Μια τους φταίει η πανδημία, μια τα καιρικά φαινόμενα, μια ο πόλεμος …αλλά ποτέ οι ίδιοι! Όμως το ρεύμα άρχισε να αυξάνει ένα χρόνο πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία όταν με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ (στην αρχή) και της ΝΔ (στην συνέχεια) ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ, πριμοδοτήθηκαν οι ιδιώτες, «απελευθερώθηκε» η αγορά ενέργειας, δημιουργήθηκαν τα χρηματιστήρια ενέργειας. Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και η αγορά φταίνε για τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς. Αλλά και στα τρόφιμα η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Πέντε μεγάλες εταιρείες αποφασίζουν για την παραγωγή και τις τιμές. Στα χρηματιστήρια των τροφίμων η πείνα γίνεται κερδοσκοπικό παιγνίδι. Την ίδια στιγμή μας κοροϊδεύουν με ανύπαρκτες αυξήσεις στους μισθούς και με κουπόνια (voucher & pass) της ζητιανιάς που δεν αυξάνουν μόνιμα το μισθό και τη σύνταξη, τα δίνουν επιλεκτικά και τα παίρνουν πίσω όποτε θέλουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ:

Δίνει τα πάντα στις ξένες και εγχώριες πολυεθνικές, ξεπουλάει και ιδιωτικοποιεί. Χτυπάει ανελέητα τις διαδηλώσεις και τις απεργίες. Φέρνει αστυνομία στα πανεπιστήμια. Παρακολουθεί τους πάντες! Έχει γίνει ο πιο «πιστός στρατιώτης του ΝΑΤΟ». Έχει γεμίσει τη χώρα στρατιωτικές Βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αγοράζει όπλα δισεκατομμυρίων, μας εμπλέκει στον άδικο και ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Σε αυτή την πολιτική έχει την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια της Ν.Δ., αναβάθμισε τις «στρατηγικές σχέσεις» με τις ΗΠΑ, «έκανε πλάτες» στην κυβέρνηση όταν τσάκιζε τις διαδηλώσεις στο όνομα της «πανδημίας». Καμιά λύση δεν θα έρθει από μια «προοδευτική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ!

Δεν είναι δικά μας τα κέρδη! Δεν είναι δικός μας ο πόλεμος! Δικοί μας είναι οι αγώνες, στην Cosco, στην Μαλαματίνα, στην e-food, στην εκπαίδευση και την υγεία, στην ανυπότακτη νεολαία. Δεν περιμένουμε τις εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση και να έρθει ένας «άλλος σωτήρας». Σηκώνουμε το γάντι απέναντι στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις της συναίνεσης. Απέναντι στην τρομοκρατία της σταθερότητας και της κυβερνησιμότητας. Σταθερότητα σημαίνει “αίμα και δάκρυα” για τον εργαζόμενο.

ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ!

Ξεσηκωμός τώρα για την ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της πολιτικής του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των συμφώνων και των νόμων τους. Ενάντια στην συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, «Ελληνικής Λύσης».
Με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα που μπορεί να επιβάλλει κατακτήσεις και ανατροπή υπέρ του λαού και της νεολαίας, όχι να περιμένει κυβερνητική αλλαγή διαχειριστή ή καλύτερο κοινοβουλευτικό πλασάρισμα με αγώνες συμβολισμού και χαμηλών πτήσεων. Με συνέχεια, κλιμάκωση και πολιτική στόχευση. Σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό.
Με την αντικαπιταλιστική αριστερά για την ανατροπή, για να ανοίξει ο δρόμος υπέρ των συμφερόντων της εργαζόμενης πλειοψηφίας από μια εξουσία των ίδιων των εργαζόμενων.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

 Πραγματικές αυξήσεις και ΣΣΕ παντού. Κανένας μισθός-σύνταξη κάτω από 1.000 € καθαρά – αύξηση ΤΩΡΑ 30% στον εργατικό μισθό. Κάλυψη απωλειών μνημονίων & πληθωρισμού.

 Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή και διατροφική φτώχεια. Πλαφόν στις τιμές. Όλα τα κοινωνικά αγαθά προσιτά στο λαό. Κατάργηση του ΦΠΑ και κάθε έμμεσου φόρου στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Μείωση του κόστους παραγωγής για την μικρομεσαία αγροτιά.

 Κανένας φόρος σε ρεύμα και καύσιμα για τους εργαζόμενους. Διατίμηση στα τιμολόγια. Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση του ενεργειακού τομέα. Απειθαρχία στους κανονισμούς και τις πολιτικές της ΕΕ.

 Πάλη για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Παιδεία, Υγεία, ΜΜΜ, κοινωφελείς υπηρεσίες αποκλειστικά δημόσιες.

 ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς σε βάρος λαϊκών στρωμάτων και στις εξώσεις ντόπιων και προσφύγων. Διαγραφή χρεών των λαϊκών στρωμάτων προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.

 Τέρμα στην καταστολή, τις διώξεις, τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, τις παρακολουθήσεις Κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων (για διαδηλώσεις, ν. Χατζηδάκη κλπ).

 Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο, σε ελευθερίες ενάντια σε επαναπροωθήσεις, αστεγία, διώξεις.

 Απεμπλοκή της Ελλάδας, από τον πόλεμο τώρα! Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών. Έξω από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Όχι στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια. Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

 Ανατροπή του μόνιμου ευρωμνημόνιου, των μηχανισμών επιτήρησης της ΕΕ μόνιμων ή έκτακτων, των δεσμεύσεων και των προαπαιτούμενων. Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε. Διαγραφή του χρέους.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ