ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Σε όλη την Ελλάδα.
Απέδειξαν πως τα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην εκπαίδευση, οι εξοντωτικές μη παιδαγωγικές διαδικασίες που αυξάνουν συνεχώς τα μη διδακτικά τους καθήκοντα, το απαράδεκτο μισθολόγιο – φτωχολόγιο δεν αντιμετωπίζονται καθήμενοι στον καναπέ και ψηφίζοντας εκ του μακρόθεν.

Οι απαράδεκτες αποφάσεις της διοίκησης που ταλαιπωρούν συναδέλφους και συναδέλφισσες δεν αποτρέπονται από αιρετούς – μεσάζοντες αλλά από τη θεσμοθέτηση ενός θεσμικού πλαισίου που δε θα επιτρέπει στον οποιονδήποτε να καταστρατηγεί τα δικαιώματά τους.

Κι από σωματεία ενεργά και αποφασισμένα να επιβάλλουν το δίκιο.
Είναι ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων, η 9η Νοεμβρίου, η ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, ας γίνει η αρχή που χρειαζόμαστε. Με σημείο αιχμής τις αυξήσεις των μισθών μας, το σταμάτημα της αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης των σχολείων.

Η στάση αρχών της μεγάλης πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών αποδεικνύει πως υπάρχει ελπίδα. Οι εκπαιδευτικοί στη συντριπτική μας πλειοψηφία δε συρθήκαμε στις εκλογές της Κεραμέως, που καταπάτησαν θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, τη μυστικότητα της ψήφου και τη διασφάλιση της ταυτοπροσωπίας. Η κ. Κεραμέως στην αυταρχική θητεία της δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να πανηγυρίσει ότι ο εκπαιδευτικός κλάδος στηρίζει τις εκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Είμαστε πολλοί κι αυτή είναι η δύναμή μας μαζί με τη δύναμη του δίκιου μας.
Για τη δημόσια εκπαίδευση, για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, για τις ζωές μας.

Όλοι και όλες στην Πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη και στην Απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία, στις 10:00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ