ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ

Ανακοίνωση – κάλεσμα του ΚΚΕ – ΜΛ για την αυριανή κινητοποίηση στη Λάρισα

Στις 9 του Νοέμβρη η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργίας. Πρέπει να βγουν μαζικά στους δρόμους και να δώσουν τη δική τους απάντηση στη βαρβαρότητα που καταδυναστεύει τη ζωή τους. Τη βαρβαρότητα που φέρνει η αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση για λογαριασμό των ξένων και ντόπιων αφεντικών της, του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Στις 9 του Νοέμβρη οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι έχουν κάθε λόγο να διαδηλώσουν ενάντια σε μια πολιτική

– που λεηλατεί δικαιώματα και μισθούς, και ρημάζει τα φτωχομεσαία λαϊκά στρώματα,

– που επιβάλλει γενικευμένη φτώχεια και εξαθλίωση,

– που απαιτεί και θέλει να επιβάλει -ακόμη και με τη βία- την υποταγή λαού και εργαζομένων στα αντιδραστικά σχέδια του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών,

– που υπηρετεί τα αιματοβαμμένα πολεμικά σχέδια των αμερικανονατοϊκών φονιάδων και πυροδοτεί τη γενίκευση του πολέμου

Στις 9 του Νοέμβρη πρέπει να εκφραστεί μαζικά η οργή που φουντώνει στις εργατικές και λαϊκές συνειδήσεις. Για το μήνα που δεν βγαίνει. Για το χειμώνα που έρχεται απειλητικός. Για το ότι δουλεύουμε σαν σκλάβοι και για πενταροδεκάρες. Για την εργοδοτική ασυδοσία. Για την κυβερνητική προκλητικότητα που θέλει να «προσαρμοστούμε» σε μια πραγματικότητα φτώχειας, πείνας και εξαθλίωσης, για να συσσωρεύει κέρδη το μεγάλο κεφάλαιο και τα καρτέλ, για να θησαυρίζουν σε βάρος του λαού τα κάθε λογής αρπακτικά, για να ξοδεύονται δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς από τους ιμπεριαλιστές «προστάτες».

Στις 9 του Νοέμβρη να προτάξουμε τη δύναμη του μαζικού αγώνα, κόντρα στις αυταπάτες. Τις εκλογικές αυταπάτες που σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια δήθεν «προοδευτική διακυβέρνηση» από τις δυνάμεις εκείνες που στήριξαν την πολιτική των μνημονίων και βάθυναν το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Τις αυταπάτες που σπέρνει το ΚΚΕ, που θυσιάζει κάθε προοπτική οργάνωσης και κλιμάκωσης των λαϊκών και εργατικών αγώνων στην εκλογική του ενίσχυση. Που πίσω από τα παχιά λόγια θέλει να κρύψει την απροθυμία του να συγκρουστεί με την αστική πολιτική.

Στις 9 του Νοέμβρη να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αντίσταση, το δικαίωμα στη διεκδίκηση. Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, την ελεύθερη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, την απεργία. Να υπερασπιστούμε τους εργατικούς αγώνες, που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο κυβέρνησης και εργοδοσίας. Τον αγώνα των εργατών στη «Μαλαματίνα», που εδώ και μήνες παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, αντιμέτωποι με την τρομοκρατία, τα ΜΑΤ, την απεργοσπασία και τις διώξεις. Τους αγώνες που θα έρθουν και, όπως αυτοί που προηγήθηκαν, θα βρουν απέναντί τους την πιο σκληρή καταστολή και πρέπει να βρουν στο πλευρό τους κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο, ολόκληρο το λαό. Για να νικήσουν! Για να φέρουν τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου σε πραγματικά καλύτερη θέση.

Το ΚΚΕ(μ-λ) έχει καταθέσει και θα συνεχίσει να επιμένει στην πρόταση συντονισμού και κοινής δράσης για την ανάπτυξη της μαζικής πάλης λαού και νεολαίας. Για πραγματικές αυξήσεις και ενάντια στην ακρίβεια. Για την υπεράσπιση της συλλογικής οργάνωσης και πάλης, της διαδήλωσης, της απεργίας. Για την εναντίωση στον άδικο πόλεμο και τον κοινό αγώνα των λαών. Για να βρουν οι εργατικοί, λαϊκοί και νεολαιίστικοι αγώνες συνέχεια και προοπτική.

• Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Να ανακληθούν όλες οι αυξήσεις στην
ενέργεια, στα κοινωνικά και καταναλωτικά αγαθά.

• Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τη διαδήλωση, την απεργία.
Η οργάνωση και η μαζική πάλη είναι δικαίωμα του λαού και της νεολαίας!

• ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία! Όχι στον άδικο πόλεμο. Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.
Φιλία, αλληλεγγύη, κοινή πάλη με όλους τους γειτονικούς λαούς, τους πρόσφυγες και μετανάστες!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ