Η ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ!

Η Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει συμμετείχε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης (6-9 Νοεμβρίου 2022) με βίντεο παραγωγή του θεσσαλικού θεάτρου εμπνευσμένο από τις Ικέτιδες του Αισχύλου και τίτλο «Η κατανόηση της δημοκρατίας μέσα από την αρχαία τραγωδία». Στο βίντεο προβάλλονται αναφορές σε κύριες προκλήσεις της σύγχρονης δημοκρατίας όπως η σύγχρονη βία, η ευαλωτότητα των γυναικών, το προσφυγικό ζήτημα.

Σε εκδήλωση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Κ. Σπανού μίλησε για τον Αισχύλο ο οποίος πρώτος αναφέρει στις Ικέτιδες το θέμα της κοινής δημοκρατικής ευθύνης των πολιτών που αποτέλεσε και την έμπνευση για τη δημιουργία του θεατρικού δρώμενου. Όπως είπε η κα Σπανού το θέατρο έρχεται στη μάθηση από την πλευρά του πάθους δηλαδή της συγκίνησης που είναι μια καθολική γλώσσα ανεξαρτήτου μόρφωσης, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης και κινητοποιεί τον θεατή στην αυτογνωσία, δεξιότητα πολύ σημαντική για την προάσπιση της δημοκρατίας και την έννοια του ενεργού πολίτη.

Το βίντεο με πυκνό τρόπο μιλά για τη γυναίκα, τον φυγά και για τη σχέση του άρχοντα με τους πολίτες και τι σημαίνει κοινή απόφαση.

Η ομάδα του Θεσσαλικού Θεάτρου που εργάστηκε για το βίντεο: Σύλληψη ιδέας – κείμενο – Κυριακή Σπανού (εμπνευσμένο από τις Ικέτιδες του Αισχύλου), Σκηνοθεσία – Κυριακή Σπανού, Μιχάλης Γιαγκουνίδης, Κινηματογράφηση – Μοντάζ Βαχάγκν Καραπετιάν, Ηχητικός Σχεδιασμός – Ενές Αχμέτ Κεχαγιά, Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Ανδρονίκη Τσαγκαράκου, οι ηθοποιοί Αναστασία Μπρουζιώτη (Κεντρική ηρωίδα) Μαρσέλλα Λένα (γυναικεία φωνή), Ιωσήφ Πολυζωϊδης (ανδρική φωνή) και πολίτες οι Ανδρέας Γιαννακούλας, Μαρσέλλα Λένα, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Σήφης Πολυζωίδης, Γιώργος Σαμαράς, Κυριακή Σπανού, Ανδρονίκη Τσαγκαράκου.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ