ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας κατά την παράσταση του στον Αναπληρωτή Διευθυντή της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας την Παρασκευή 4 -11 ζήτησε να ανακληθεί η αυθαίρετη απόφαση του ΠΥΣΔΕ να στείλει μόνιμη συνάδελφο που κάλυπτε πλήρως το ωράριο της με μαθήματα Α ανάθεσης, να καλύψει μαθήματα με το δεύτερο πτυχίο της, σε σχολεία των Φαρσάλων και της Φαλάνης.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής  και πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ  επικαλούμενος ελλιπή  ενημέρωση δεσμεύτηκε  να  γίνει ανάκληση αυτής της απόφασης από το ΠΥΣΔΕ.

Τον καλέσαμε αυτό να γίνει άμεσα καθώς θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση υπονομεύει βασικά εργασιακά δικαιώματα των  εκπαιδευτικών.  Η αναγνώριση πτυχίου β΄ ειδικότητας αποτελεί δικαίωμα του/της εκπαιδευτικού- με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία- να συμπληρώνει το υποχρεωτικό του ωράριο όταν αυτό δεν είναι εφικτό με τα μαθήματα Α και Β ανάθεσης της βασικής του ειδικότητας.

Δεν θα το αφήσουμε ως εργαλείο στα χέρια της διοίκησης να μετακινεί εκπαιδευτικούς κατά το δοκούν.

Καλούμε τις υπηρεσίες της ΔΔΕ Λάρισας να μην προβούν σε καμία αλλαγή του εργασιακού ωραρίου της συναδέλφου ώσπου να ανακληθεί η απόφαση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι το σωματείο με την ενεργό συμμετοχή σας μπορεί να ματαιώσει να βάλει φραγμό σε κάθε ενέργεια της Διοίκησης  που θίγει τα εργασιακά μας δικαιώματα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ