ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Την Πέμπτη 10/11/2022 επισκέφτηκε την Αγιά Λάρισας η πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και νυν Αν. Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της ΝΕ Λάρισας κ. Βασίλειο Ζωγράφο, τον υπεύθυνο θεματικής αγροτικού της ΝΕ Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλογιάννη, τον περιφερειακό σύμβουλο και μέλος της γραμματείας της θεματικής αγροτικού κ. Πέτρο Τσακνάκη, τον συντονιστή ΟΜ Αγιάς και μέλος της ΝΕ Λάρισας κ. Χρήστο Καββαδία και το μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Άρη Αγραφιώτη.

Αρχικά, υπήρξε συνάντηση με το δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνιο Γκουντάρα στο δημαρχείο της πόλης, όπου παρευρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι κ. Βασίλειος Σμυρλής και κ. Ευάγγελος Κρανιώτης. Στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε αναλύθηκαν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα τα προβλήματα των αγροτών, ειδικά όσον αφορά τις καλλιέργειες των μήλων και των κάστανων.

Στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη της κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου με παραγωγικούς φορείς της ευρύτερης επαρχίας Αγιάς. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μέλη συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων όπου ανέλυσαν διεξοδικά και αναλυτικά τα προβλήματα που αφορούν την παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων τους, τα οποία προϋπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ειδικά τη φετινή καταστροφική χρονιά, για τους αγρότες και την τοπική οικονομία, κορυφώθηκαν.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν :

 ο συνεταιρισμός Μελιβοίας, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ευάγγελο Κρανιώτη

 o συνεταιρισμός Κισσάβου, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γεώργιο Ζέικο

 ο συνεταιρισμός Ποταμιάς, που εκπροσωπήθηκε τον κ. Σωτήριο Ζήση

 ο αγροτικός σύλλογος Ανάβρας, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ιωάννη Ζαχαράκη

Μέσω της επίσκεψης αυτής, αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα των αγροτών της επαρχίας Αγιάς, όσον αφορά τα δύο τοπικά προϊόντα που είναι τα κάστανα και τα μήλα, για τα οποία η κυβέρνηση, παρά τα συνεχόμενα υπομνήματα που σταλθήκαν στο υπουργείο αλλά και τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, δεν έδωσε καμιά λύση και επιπλέον αποφάσισε να τα θέσει εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ.

Τέλος, για ακόμη μία φορά ακούσαμε για το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής όσον αφορά την ηλεκτρική ενεργεία, το πετρέλαιο και την τιμή των λιπασμάτων.

Δυστυχώς, όλα τα μέλη της κυβέρνησης, είτε αυτά βρίσκονται τοπικά είτε στο κέντρο των αποφάσεων, κλείνουν τα αυτιά τους στην επερχόμενη καταστροφή του πρωτογενούς τομέα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ