ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις βρεφονηπιοκόμων

Και στο Δήμο Ελασσόνας θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πρόκειται για ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, κυρίως γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας.

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί το «Μητρώο Επιμελητών» μέσω της πλατφόρμας https://ntantades.gov.gr/ η οποία άνοιξε προκειμένου να εγγραφούν όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες, ενώ σε δεύτερη φάση θα ανοίξει η πλατφόρμα για να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι γονείς οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.

Μέσω της εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες ενισχύουν το επαγγελματικό τους προφίλ καθώς έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να εργαστούν επίσημα και νόμιμα στον τομέα της κατ’ οίκον φύλαξης βρεφών, ενώ συμμετέχοντας στη δράση «Νταντάδες της γειτονιάς» έχουν και ασφάλιση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος https://isotita.gr/prosklisi-ekdilosi-endiaferontos-ntantades-tis-geitonias/.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, βρίσκονται επιπλέον σε λειτουργία τα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 το πρωί με 8 το απόγευμα ή αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades@yeka.gr.

Οι επιμελητές/τριες θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες φροντίδας βρεφών και νηπίων είτε στο σπίτι τους, είτε στην οικία των παιδιών. Κάθε επιμελητής/τρια θα επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο μέχρι του αριθμού των τριών παιδιών, για ηλικίες από 2 μηνών έως 2,5 ετών εκ των οποίων όμως μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους και μέχρι του αριθμού των δύο παιδιών, για ηλικίες κάτω του ενός έτους.

Τονίζεται ακόμη ότι η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών δεν αποκλείει την απασχόληση σε άλλη δομή ή βρεφονηπιακό σταθμό και οι επιμελητές/επιμελήτριες ρυθμίζουν το ωράριο εργασίας αλλά και την αμοιβή τους κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ