Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Δείτε την ανάρτηση του εργατολόγου Διονύση Τεμπονέρα

Λύθηκε το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, πανηγυρίζουν από το πρωί, οι κύριοι Μητσοτάκης – Χατζηδάκης, προκαλώντας την κοινωνία.

Δεκάδες άνθρωποι, με παίρνουν τηλέφωνο από το πρωί και με ρωτούν:

«Εγώ έχω καταθέσει για σύνταξη από το 2020 ή το 2021 και η σύνταξη μου δεν έχει βγει! Τι συμβαίνει;»…

Λέει ψέματα πάλι, ο ωτακουστής Πρωθυπουργός;

Έχει και η κοροϊδία τα όριά της…

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν τη σύνταξη τους για χρόνια, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός γίνεται πρωταγωνιστής, σε μια απίθανη κωμωδία:

Μπορεί οι εκκρεμότητες στις κύριες συντάξεις να έχουν τεχνηέντως μειωθεί, αλλά αυτό συνέβη εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων, που κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Οι μισές συντάξεις, που εκδίδονται με την fast track διαδικασία, έχουν λάθη και σοβαρές αποκλίσεις. Δεν υπολογίζουν σωστά τα έτη ασφάλισης, δεν υπολογίζουν τα πλασματικά έτη, έχουν λανθασμένη έναρξη καταβολής, βγαίνουν με μείωση 30%, λόγω απασχόλησης, ενώ απασχόληση δεν υπάρχει, κλπ.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει, υπάρχει άνθρωπος που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από χρέη, γιατί η σύνταξη του βγήκε μισή, από λάθος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας…

Οι διεθνείς συντάξεις, δεν υπολογίζονται στις εκκρεμότητες, ενώ ξεπερνούν τις 25.000!

Ο θεσμός των πιστοποιημένων ιδιωτών, εξελίχθηκε σε μέγα φιάσκο.

Ούτε μια πρόσληψη δεν έχει γίνει στον ΕΦΚΑ εδώ και 3,5 χρόνια.

Δεν έχουν βγει 60.000 παράλληλες συντάξεις(Δημόσιο και ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και Δημόσιο κλπ), δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επανυπολογισμοί των συντάξεων, με τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Ο κ.Χατζηδάκης, έχει κηρύξει στάση πληρωμών στις 125.000 επικουρικές συντάξεις.

Άλλα 50.000 εφάπαξ, είναι σε εκκρεμότητα.

Τα ταβάνια στον ΕΦΚΑ, πέφτουν στα κεφάλια των υπαλλήλων.

Το 1555 ως τηλεφωνικό κέντρο, το μόνο που κάνει, είναι να παραπέμπει προς επίλυση τα θέματα, στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, ανάμεσα σε εκείνους που γνωρίζουν και πονούν την κοινωνική ασφάλιση περισσότερο από τον καθένα μας, η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ καταποντίστηκε στο 15%!

Τέτοια επιτυχία η κυβερνητική πολιτική….

Μια παλιά ελληνική ταινία έλεγε: «Σούζυ τρως…Και ψεύδεσαι και τρως …».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ