ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ 2 ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ EMIRATES ΣΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Σε θρίλερ εξελίχθηκαν δύο πτήσεις της Emirates που θα αναχωρούσαν από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι, αντίστοιχα, μετά από πληροφορία από τη CIA για ύποπτο Άραβα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αρχές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έλαβαν ενημέρωση από μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας, ότι κάποιος ύποπτος έχει επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό του Ντουμπάι ή τη Νέα Υόρκη.

Κατά πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση για έναν ύποπτο αραβικής καταγωγής με τρομοκρατική δράση.
Οι δύο πτήσεις είχαν μεταξύ τους διαφορά 40 λεπτών: Κατά τις ίδιες πηγές, η πτήση με προορισμό το Ντουμπάι, ελέγχθηκε και δεν εντοπίστηκε εκεί ο ύποπτος, ενώ το αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε απογειωθεί, ήδη και όταν υπήρξε η ενημέρωση το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από την Κορσική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία επέτρεψε το αεροσκάφος να προσγειωθεί για τους ελέγχους, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να γυρνάει στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μάλιστα, με το που εισήλθε στο ελληνικό FIR, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «σηκώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη» για να το συνοδέψουν μέχρι την Αθήνα.

Δεν βρέθηκε, τελικά, κάτι ύποπτο, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο αεροπλάνο της  Emirates που επέστρεψε το βράδυ στην Αθήνα, συνοδευόμενο από ελληνικά μαχητικά.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ σημειώνει τα εξής:

“Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο”.

Υπενθυμίζεται, ότι συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 21:00 στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά από πληροφορία των αμερικανικών Αρχών για ύποπτο άτομο που πιθανόν να έχει επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates, η μία για Ντουμπάι και η άλλη για Νέα Υόρκη.

Αμέσως δόθηκε εντολή να σταματήσει η διαδικασία απογείωσης της πτήσης για Ντουμπάι και το αεροπλάνο επέστρεψε στο σταθμό. Οι Αρχές έλεγξαν εξονυχιστικά όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Η πτήση προς Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και έτσι δόθηκε εντολή στον πιλότο να επιστρέψει στο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ άμεσα απογειώθηκαν 2 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνόδευσαν το αεροπλάνο της Emirates.

imerisia.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ