ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ…

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία επιλογής προσωπικού γιατρού για όλους τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν είτε ιδιώτη γιατρό είτε γιατρό του ΕΣΥ στην πλατφόρμα που λειτουργεί ήδη από τον Σεπτέμβριο. Ποια είναι όμως αυτά τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν πριν κάνουν την επιλογή τους; Αλλωστε υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και παράλληλα κάνουν λειτουργικό το θεσμό.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το paidis.com τα σημερινά δεδομένα έχουν ως εξής:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 1500 ΑΤΟΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΘΕΣΕΩΣ ΩΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΣΥ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ 30 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΗΜΕΡΕΣ) ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ (ΜΟΝΟ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ 1500 ΑΤΟΜΩΝ.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΣΥ 2 -3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ, ΛΟΓΩ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ – ΑΣΘΕΝΗ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΩΡΩΝ.

ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΙΝΑΚΑ:

Έως 857 ασθενείς 15 ώρες την εβδομάδα

Από 858 έως 1.143 ασθενείς 20 ώρες την εβδομάδα

Από 1.144 έως 1.429 ασθενείς 25 ώρες την εβδομάδα

Από 1.430 έως 1.714 ασθενείς 30 ώρες την εβδομάδα

Από 1.715 έως 2.000 ασθενείς 35 ώρες την εβδομάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΘΕΙΣΕΣ ΩΡΕΣ (ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ) ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ/ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΘΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ.
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ.

Από όλα τα παραπάνω βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η πολιτεία φόρτωσε μία επιπλέον υποχρέωση στους γιατρούς του ΕΣΥ την οποία είναι αδύνατο όσο και αν προσπαθήσουν να τη βγάλουν πέρα σωστά και έτσι ένας ακόμη θεσμός κινδυνεύει να απαξιωθεί πριν από την έναρξη της κανονικής λειτουργίας του. Δυστυχώς το υπουργείο Υγείας μπροστά στον κίνδυνο να εκδηλωθεί απροθυμία από τους ιδιώτες φόρτωσε και στο δημόσιο σύστημα τον θεσμό που υποτίθεται ότι έγινε για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία από άσκοπες επισκέψεις ασθενών για περιστατικά που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί από τον προσωπικό γιατρό.

Η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εν τω μεταξύ σε λειτουργία είναι από 08.11.2022 η νέα ιστοσελίδα για τον Προσωπικό Ιατρό για τους πολίτες και τους γιατρούς 

Οι πολίτες μέσω του prosopikos.gov.gr έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στον Προσωπικό Γιατρό και να ενημερώνονται για:

  • Τις δωρεάν παροχές που προσφέρει ο Προσωπικός γιατρός
  • Τη διαδικασία εγγραφής στον νέο θεσμό
  • Τη διαδικασία για να προγραμματίσουν και να κλείσουν το ηλεκτρονικό ραντεβού τους.

Παράλληλα δίνονται όλες οι πληροφορίες για την υλοποίηση του νέου θεσμού μέσω συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τις παροχές που προσφέρει ο Προσωπικός Γιατρός.

Η νέα ιστοσελίδα για τον Προσωπικό Ιατρό

https://prosopikos.gov.gr/

Στην νέα ιστοσελίδα θα μπορούν να μπαίνουν και οι γιατροί για να κατευθύνονται στην ιστοσελίδα εγγραφής τους, και να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν.

Επιπλέον, παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία του θεσμού και τη συμμετοχή των πολιτών και των γιατρών σε αυτόν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ