ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το 3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου στα πλαίσια του Running out of time συμμετείχε ενεργά στις 3 Νοεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων για την Κλιματική Αλλαγή!#Global schools action day#- υποστηρίζοντας το μήνυμα της σκυτάλης για την κλιματική αλλαγή .

Η σκυτάλη μεταφέρθηκε από εθελοντές μέσα από 18 χώρες ξεκινώντας από τη Γλασκώβη για να καταλήξει στην Αίγυπτο. Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν ως προς το πρόβλημα της μόλυνσης του πλανήτη μας και στη συνέχεια ετοίμασαν τις αφίσες με τα συνθήματά τους. Ετοίμασαν τη σκυτάλη τους από υλικά της φύσης: κλαδί ντυμένο με φύλλα κισσού. Επισκέφθηκαν το πάρκο της γειτονιάς τους όπου έκαναν τη σκυταλοδρομία τους μεταφέροντας συμβολικά τη σκυτάλη από τη μια χώρα στην άλλη , στέλνοντας το μήνυμά τους στους Παγκόσμιους Ηγέτες: «ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ».

«Τρέξαμε, παίξαμε, διασκεδάσαμε στη φύση και επιστρέφοντας στο σχολείο, πρασινίσαμε την αυλή μας φυτεύοντας όμορφα λουλούδια. Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που αγκάλιασαν και συμμετείχαν στη δράση. Όλοι μπορούμε να γίνουμε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες!!», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου για τη συγκεκριμένη δράση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ