ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMACED ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ AnimACEd. που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από 19 – 29 Νοεμβρίου 2022 και διοργανώνει η πολιτιστική / καλλιτεχνική ομάδα Λάρισας, προσφέρονται δωρεάν εργαστήρια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

• Workshop – υλοποίηση performance με την εμψυψώτρια/ ηθοποιό Κατερίνα Λιαποπούλου
Site specific performances/ Ανακαλύπτοντας την πόλη

Έναρξη 19/11/ 2022, ώρα 11:00 – 13:00, Λογοτεχνική Γωνία.

Το εργαστήριο αυτό αποτελείται από 3 συναντήσεις όσων θέλουν να συμμετάσχουν, με ή δίχως προηγούμενη εμπειρία, προκειμένου να δημιουργηθεί μία σειρά από σύντομες performances, συνθέτοντας μία περιπατητική διαδρομή με σταθμούς εντός του αστικού ιστού.

Μια σειρά από σύντομες στάσεις που παρουσιάζουν μία άλλη οπτική σε γωνιές της πόλης, την ιστορία τους, το μύθο που μπορεί να υπάρχει, μαζί με μία καλλιτεχνική δήλωση- δρώμενο του κάθε συμμετέχοντα.

Από το αρχαίο θέατρο της πόλης έως και τις τελευταίες δημιουργίες της. Ανάγνωση κάποιας ιστορικής πηγής, μουσική ή χορευτική σύνθεση, αλλά κυρίως μικρές δράσεις ψυχογεωγραφικής ταυτότητας. Οι δράσεις αυτές θα εμπνευστούν και θα δομηθούν βασισμένες στη λογική των flaneur, του 19ου αι. Από τον Γάλλο ποιητή Charles Baudelaire, αλλά και στη σύγχρονη performance art, εστιάζοντας στην έννοια του χώρου και της ταυτότητας του.
Αριθμός συμμετεχόντων έως 10 άτομα. Ηλικίες 15 κι άνω. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο workshop είναι δωρεάν. Εκδήλωση ενδιαφέροντος μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό στο : katerinaliapopoulou@gmail.com

• Βιωματικό εργαστήριο: «Ψυχική υγεία και Τέχνη»
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19:00 – 21:30, Λογοτεχνική Γωνία

Animation= Εμψύχωση
Η μέθοδος του animation, είναι μια οπτική οφθαλμαπάτη της κίνησης και αυτό συμβαίνει εξαιτίας του φαινομένου της διατήρησης της εικόνας στο μάτι μας. Η κίνηση διαμορφώνει την εικόνα, η εικόνα μεταμορφώνεται σε βίντεο και το βίντεο γίνεται το μέσο επικοινωνίας μιας ιστορίας που ξεκίνησε από μια ιδέα. Έτσι ακριβώς όπως ξεκινάνε πολλά πράγματα στη ζωή μας.
Καλούμαστε σε αυτό το εργαστήρι να συναντήσουμε όλα εκείνα που κινούνται μέσα μας, και μέσα από τη διαδικασία της Τέχνης. Η τέχνη προάγει την έκφραση και δίνει τη σκυτάλη στη ψυχή να εκφραστεί.
Θα βρούμε και θα δημιουργήσουμε τους δικούς μας τρόπους έκφρασης.

(Το εργαστήρι θα έχει διάρκεια 2,5 ωρών και θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (έως 25άτομα).
Συντονίστρια: Δάκτυλα Στυλιανή Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.
Για δήλωση συμμετοχής στείλτε μήνυμα με τα στοιχεία σας και ένα σύντομο βιογραφικό στο : liana-zolia@hotmail.com .
• Εργαστήριο animation για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς , με το Σπύρο Σιάκα (Αναπληρωτή Καθηγητή animation, Πα.Δ.Α / σκηνοθέτη animation).
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, ώρα 11:00 – 14:00, Λογοτεχνική Γωνία

1)Προβολές εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών ταινιών animation
2)Εργαστήριο Αnimation με θέμα τα παιχνίδια animation (animation toys). Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Η τεχνική που θα ακολουθηθεί στηρίζεται στα παιχνίδια animation όπως το θαυματοτρόπιο, το ζωοτρόπιο και το φιλοσκόπιο. Πιο συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια animation με συγκεκριμένα φύλλα εργασίας που θα τους δοθούν δωρεάν.
Για δήλωση συμμετοχής στο εργαστήριο: paspartouproductions@gmail.com
Περιορισμένος αριθμός θέσεων , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για γενικές πληροφορίες αφήστε μήνυμα στη σελίδα της Πασπαρτού στο Facebook: Πασπαρτού productions | Facebook ή email στο paspartouproductions@gmail.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ