ΠΕΔΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ

Δείτε τί ανέφερε σε ομιλία του στη Βουλή ο Γιώργος Λαμπρούλης

Η προσβασιμότητα σε υπηρεσίες και προϊόντα που προορίζονται για τα ΑμεΑ αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων του συγκεκριμένου τομέα, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης μιλώντας στη συζήτηση στην Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για την Ενσωμάτωση σχετικής Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε, η Οδηγία έρχεται να πάρει τα απαιτούμενα για το κεφάλαιο μέτρα προσαρμογής, ώστε τα προϊόντα αυτά να διεισδύσουν στη συγκεκριμένα αγορά και να διακινούνται πιο εύκολα εντός της ΕΕ.

Μάλιστα, σημείωσε ότι στην Οδηγία, περίοπτη θέση έχει η κατεύθυνση της ΕΕ για τη λεγόμενη ενεργό γήρανση. Δηλαδή να διευκολύνονται τα άτομα με αναπηρία να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα για να συμπληρώνουν εισόδημα για να κοστίζουν λιγότερο στο κράτος.

Φαίνεται όλη η απανθρωπιά του καπιταλιστικού συστήματος, επισήμανε ο Γ. Λαμπρούλης, λέγοντας ότι έτσι η αναπηρία θεωρείται πεδίο κερδοφορίας και εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, εντόπισε ότι δεν γίνεται καμία αναφορά σε συνεισφορά του κράτους υπέρ των αναπήρων.
Επανέλαβε ότι η Οδηγία δεν αποσκοπεί στην παροχή υπηρεσιών, αλλά στο πώς τα εμπορεύματα των ομίλων θα έχουν πρόσβαση σε πελάτες ΑμεΑ.

Το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε, υποστηρίζει ότι χρειάζεται φυσικά να υπάρχουν τέτοια προϊόντα και υπηρεσίες, χωρίς όμως να βγάζει κέρδη το κεφάλαιο από αυτά, αλλά να υπάρχει καθολικό και δωρεάν δικαίωμα πρόσβασης στο σύνολο των ΑμεΑ με ευθύνη του κράτους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ