ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνάντηση εργασίας με στόχο την προώθηση του θεσσαλικού κρασιού στη ελληνική και διεθνή αγορά πραγματοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με Λαρισαίους οινοποιούς και εκπροσώπους της Ένωσης Οινοποιών Αποσταγματοποιών Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ). O Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας παρουσίασε το νέο σχέδιο της Περιφέρειας « Δρόμοι του Κρασιού στη Θεσσαλία», που στοχεύει στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού, μέσα από ειδικές διαδρομές που να συνδέουν μεταξύ τους επισκέψιμα οινοποιεία σε όλη τη Θεσσαλία.

«Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των αμπελουργών, η στήριξη και προώθηση του θεσσαλικού οίνου μέσα από τους «Δρόμους του Κρασιού» και η αξιοποίηση του οινοτουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» τόνισε ο κ. Μπουτίνας. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη σύνδεσης του θεσσαλικού οίνου με την εστίαση, καθώς και στον απαραίτητο συντονισμό όλων των Θεσσαλών οινοποιών για την διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την εξωστρέφεια του κλάδου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Απόστολος Μπίλλης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Λαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο αν. Διευθυντής της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας Δημήτρης Σταυρίδης παρουσίασε την δυνατότητα που έχουν οι Θεσσαλοί οινοποιοί να υποβάλουν αίτηση μέχρι 31/1/2023, προκειμένου να επιδοτηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποβολή φακέλου πιστοποίησης Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης. Η διαδικασία αφορά νέο φάκελο ή και τροποποίηση υφιστάμενου.

Ο πρόεδρος της ΕΝΟΑΚΕ Γιώργος Λόλας συνεχάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, αναφέρθηκε στη συμβολή των «Δρόμων του Κρασιού» στην ανάδειξη οινοτουριστικών προορισμών και κατέθεσε προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις με κατεύθυνση τη στήριξη του θεσσαλικού κρασιού. Το πλήρες κείμενο προτάσεων υποβάλλεται επισήμως το επόμενο διάστημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να καταρτιστεί ο οδικός χάρτης για τον καλύτερο συντονισμό του σχεδίου «Δρόμοι του Κρασιού στη Θεσσαλία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ