ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΤΑ ΑΜΕΑ 17 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες το έργο της κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ σε 17 σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας προϋπολογισμού 153.450,00 €, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και επενδυτικούς πόρους του δήμου. Πλέον οι σχολικές μονάδες είναι προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία και η καθημερινότητα των μαθητών με αναπηρία γίνεται πιο εύκολη στους σχολικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής δήλωσε: «Αποτελεί για μας προτεραιότητα η ασφάλεια και λειτουργικότητα των σχολείων, ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, και γι΄ αυτό συνεχίζουμε καθημερινά να υλοποιούμε παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Για πρώτη φορά στο Δήμο Ελασσόνας σχεδιάστηκε και υλοποιείται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντηρήσεων, παρεμβάσεων, ενεργειακών αναβαθμίσεων και βελτιώσεων στα κτίρια, τους αύλειους χώρους και τον σχολικό εξοπλισμό. Τα σχολεία μας είναι πλέον προσβάσιμα και φιλικά σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Επενδύουμε στις σχολικές κοινότητες, για να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της σχολικής ζωής και να προσφέρουμε στα παιδιά μας καλύτερες συνθήκες στις σχολικές εγκαταστάσεις».

Η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ αφορά 17 σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας και συγκεκριμένα:

● Λύκειο Ελασσόνας

● ΕΠΑΛ Ελασσόνας

● Γυμνάσιο Τσαριτσάνης

● Γυμνάσιο Βερδικούσιας

● Γυμνάσιο Κρανέας

● Γυμνάσιο Λιβαδίου

● Γυμνάσιο Καλλιθέας

● Γυμνάσιο Δομενίκου

● 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας

● 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας

● Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας

● Δημοτικό Σχολείο Κρανέας

● Δημοτικό Σχολείο Καρυάς

● Δημοτικό Σχολείο Λουτρού

● Δημοτικό Σχολείο Λυκουδίου

● Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου

● Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ