ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΚΑΙ Κ.Υ.Σ.Π.Ε. ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ !!!

Δείτε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Α/βαθμιας Λάρισας

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που κάτω από αφόρητες πιέσεις , μέσα σε ένα κλίμα, ψεύδους, συκοφαντίας και παραταξιακών σκοπιμοτήτων, κατάφεραν με τη συμμετοχή και την ψήφο τους στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2022 να επαναφέρουν τον πολύτιμο, για τους εκπαιδευτικούς, θεσμό του αιρετού εκπροσώπου στα υπηρεσιακά συμβούλια Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Ο κλάδος μας με υπεύθυνη συμμετοχή, κλείνοντας τα αυτιά στις κραυγές όσων αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να δουν την ουσία και μεταθέτουν το πεδίο αντιπαράθεσης στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, απέκτησε και πάλι φωνή στα υπηρεσιακά συμβούλια όπου δύο (2) χρόνια τώρα η αυθαιρεσία και η αδιαφάνεια θριάμβευσε.

Η παράταξή μας συνέβαλε καθοριστικά στην αλλαγή στάσης της Ομοσπονδίας υπερψηφίζοντας την απόφαση για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία λέγοντας την καθαρή αλήθεια προς τους συναδέλφους. Ότι δηλαδή η τακτική του κλάδου έπρεπε να προσαρμοστεί στο κυρίαρχο επίδικο, στην ανάγκη ύπαρξης αιρετών ώστε να μην συνδράμουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στον προφανή σχεδιασμό της πλήρους «εξαφάνισης» του θεσμού.

Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει, για να είναι χρήσιμο για τον κλάδο, να «διαβάζει» τα γεγονότα και τις συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί. Οφείλουμε να διδασκόμαστε από την ιστορία. Μήπως αυτό δεν διδάσκουμε στους μαθητές μας; Είναι απλό αν καλούσαμε πάλι σε αποχή (όπως δυστυχώς έπραξαν άλλοι) τότε θα γινόμαστε οι μοιραίοι συνοδοιπόροι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου κι ο κλάδος θα έμενε άλλα δύο (2) χρόνια δίχως γνήσιους, εκλεγμένους αιρετούς. Το 2020 θριαμβεύσαμε σε επίπεδο ενότητας κλάδου αλλά η αδιάλλακτη και αντιδημοκρατική στάση του Υπουργείου έφερε αρνητικά αποτελέσματα. Είχαμε όλοι χρέος να το δούμε και να το εκτιμήσουμε.

Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία (η οποία θα ήταν πολύ υψηλότερη αν δεν κρατούσε καλά ο λαϊκισμός και το ψέμα) αποτελεί μια ικανοποιητική νέα αρχή για την επαναφορά του θεσμού.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) με διαχρονικά υπεύθυνη, δυναμική, διεκδικητική και ακηδεμόνευτη στάση και τεκμηριωμένες θέσεις, δίχως να επενδύει σε «εύκολα» συνθήματα, πρακτικές λαϊκισμού και άγονες αντιπαραθέσεις «για το θεαθήναι» αλλά πάντα κοντά σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των συναδέλφων, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το Δημόσιο σχολείο με όλες της τις δυνάμεις.

Συνεχίζουμε δυναμικά και υπεύθυνα με τη διαβεβαίωση ότι οι αιρετοί της παράταξής μας θα είναι αιρετοί όλων των συναδέλφων.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις σε δρόμο ενότητας γιατί ο κλάδος δεν έχει την πολυτέλεια των μικροπολιτικών διαχωρισμών και ο αγώνας το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται ακόμα πιο δύσκολος και σκληρός.

Δύναμή μας η ενότητα του κλάδου και η πίστη μας στον αγώνα για στήριξη του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ