ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ 303 ΠΕΒ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου Υπαλλήλων ΓΕΣ/ΓΕΕΘΑ

Με µεγάλη επιτυχία πραγµατοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του 303 Προκεχωρηµένου Εργοστασίου Βάσεως στη Λάρισα, το διήµερο 8 & 9 Νοεµβρίου 2022,
προληπτικές πνευµονολογικές εξετάσεις (σπειροµέτρηση) στο Προσωπικό του Εργοστασίου, µε στόχο την πρώιµη διάγνωση πνευµονοπαθειών.

Η δράση υλοποιήθηκε από Μονάδα Πρόληψης Αναπνευστικών Νοσηµάτων
της Ελληνικής Πνευµονολογικής Εταιρείας, σε συνεργασία µε τη Πνευµονολογική Κλινική του Πανεπιστήµιου Θεσσαλίας, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Υπαλλήλων
ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Λάρισας.

Ο Σύλλογός µας ανέλαβε την παραπάνω πρωτοβουλία, καθώς το σύνολο του Προσωπικού του Εργοστασίου (Πολιτικό και Στρατιωτικό), εργάζεται καθηµερινά σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι βεβαρυµµένο τόσο µε ρύπους και σωµατίδια από τις διάφορες εργασίες, όσο και από την παρουσία αµιαντοσκεπών, παράγοντες οι οποίοι είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικοί για την Υγεία των Συναδέλφων και εγκυµονούν κινδύνους για την εµφάνιση σοβαρών παθήσεων του αναπνευστικού συστήµατος.

Την σοβαρότητα της κατάστασης στους εργασιακούς µας χώρους, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά ο Καθηγητής Πνευµονολογίας του Τµήµατος Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ο οποίος πραγµατοποίησε επίσκεψη στο Εργοστάσιο και ενηµερώθηκε για το έργο και την αποστολή του 303 ΠΕΒ από τον ∆ιοικητή Σχη(ΤΧ) κ. Κωνσταντίνο Μπούρη και για τα προβλήµατα του προσωπικού από τον Πρόεδρο του Συλλόγου µας κ. Απόστολο Σκορδούλη, οι οποίοι µε το πέρας της επίσκεψης προσέφεραν αναµνηστικά δώρα στον κ. Καθηγητή.

Ως Σύλλογος, θα θέλαµε δηµόσια να ευχαριστήσουµε :

 Τον Πρόεδρο κ. Στυλιανό Λουκίδη και το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Πνευµονολογικής Εταιρείας για την άµεση ανταπόκριση στο αίτηµα µας.

 Τον ∆ιευθυντή της Πνευµονολογικής Κλινικής του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη για την υποστήριξη και την συµπαράσταση του, σε αυτή τη σηµαντική προληπτική δράση για τους Συναδέλφους µας.

 Την ∆ιοίκηση της 5ης Υ.Π.Ε, για την έγκριση της δράσης.

 Τους τεχνικούς της Ελληνικής Πνευµονολογικής Εταιρείας κ. ∆ρούγια Βιορέλη και κ. Γιώτα Στέργιο.

 Την Πνευµονολόγο Ιατρό κ. Φαίη (Γαρυφαλλιά) Περλεπέ και τους συνεργάτες της.

 Τη ∆ιοίκηση του 303 ΠΕΒ για την υποστήριξη του εγχειρήµατος.

 Όλους τους Συναδέλφους που συµµετείχαν στη δράση.

Τέλος, έχοντας ως δεδοµένο τη µεγάλη προσέλευση του Προσωπικού, ο Σύλλογός µας εξετάζει τη δυνατότητα καθιέρωσης της συγκεκριµένης δράσης σε ετήσια βάση, µε στόχο τη διαρκή προστασία και πρόληψη της Υγείας των Συναδέλφων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ