Η Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

49 χρόνια από την εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο Νοέμβρης 73 και τα αιτήματά του παραμένουν ανεκπλήρωτα .
Το σύνθημα ” ψωμί-παιδεία- ελευθερία ” όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο επίκαιρο.

Η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του 73 ,ενάντια στη χούντα ήταν πράξη ηρωισμού και αυταπάρνησης . Ήταν αγώνας για την προάσπιση της δημοκρατίας ,της ελευθερίας και των δικαιωμάτων. Γι αυτό και ενοχλεί ο γιορτασμός του, από κάποιους που αναπολούν τη χούντα, που καταπατούν και σήμερα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού μας, που καταργούν εργατικές κατακτήσεις , τις οποίες οι εργαζόμενοι κέρδισαν με αγώνες και αίμα.

Το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, οι παρακολουθήσεις πολιτικών και η αστυνομική αυθαιρεσία επαναφέρουν σκοτεινές μνήμες από το παρελθόν.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και για την περιφρούρηση των κατακτήσεων του λαού μας.

Ο ηρωικός αγώνας των φοιτητών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου , θα αποτελεί παράδειγμα για όλους μας και Ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές.

Η ΝΕ του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ καλεί τα μέλη του κόμματος και τους φίλους, τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες στην πλατεία Νομαρχίας την Πέμπτη, στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο που διοργανώνει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στις 10:30.

Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ