ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 13 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου, η αφιερωματική εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση που έφερε τον τίτλο «Η Σμύρνη μάνα καίγεται – 100 χρόνια από την Καταστροφή» συνδιοργανώθηκε από το Δίκτυο Νέων Λάρισας και τον Δήμο Τεμπών και περιελάμβανε ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Γεώργιος Μακαγιός πρόεδρος του Δικτύου, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης και κάλεσε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Συκουρίου πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπουρδούβαλη, ως εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο βουλευτής της Ν.Δ. του Νομού Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπίλης, και ο Τομεάρχης Τεμπών του Δικτύου Νέων κ. Αντώνης Στρατόπουλος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ξεκίνησε με την Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΙΟΣ», υπό τη διεύθυνση του Διευθυντή αυτής κ. Ιωάννη Μαυρομάτη και απέδωσε ύμνους από την Ακολουθία του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης. Οι πολυάριθμοι μαθητές και καθηγητές της Σχολής έψαλλαν εν κατανύξει τους ύμνους, ενώ εξέπληξαν το κοινό αποδίδοντας και δύο όμορφα μικρασιάτικα τραγούδια.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον εκπρόσωπο και Επίτιμο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Λάρισας κ. Γεώργιο Καρύδη, ο οποίος περιέγραψε εν ολίγοις όλη την ιστορία της Σμύρνης, από την δημιουργία της μέχρι και την καταστροφή της από την τουρκική μανία και τον ξεριζωμό.

Στη συνέχεια, οι μουσικοί Θέμης Σαμαντζής (πιάνο) και Δημήτρης Κατσαβάκης (κιθάρα-φωνή) ερμήνευσαν τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες και ιδιαιτέρως από την Σμύρνη. Τα γνωστά τραγούδια συγκίνησαν ιδιαιτέρως τον κόσμο, ο οποίος σιγοτραγουδούσε μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς, τους οποίους, χειροκρότησε θερμότατα στο τέλος του προγράμματος.

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του γυναικείου χορευτικού τμήματος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συκουρίου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Σωτηρίου Καραβασίλη και παρουσίασαν μια σειρά από μικρασιατικούς χορούς, ενθουσιάζοντας το κοινό με τη μαεστρία των κινήσεων.

Η εκδήλωση τελείωσε με όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, όρθιοι να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Νομού Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Αρχιερατκός Επίτροπος Συκουρίου πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπουρδούβαλης, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο εφημέριος της ενορίας Καλοχωρίου π. Νεκτάριος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπίλλης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτριος Μαϊμάρης, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αμπελακίων κ. Ζήσης Γκανάτσιος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κα Μαρία Κωστή, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, οι τοπικοί σύμβουλοι Συκουρίου κα Όλγα Μπακαγιάννη και κα Τίνα Μαργαρίτη, ο τοπικός σύμβουλος Όσσας κ. Αντώνης Γούσιος, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ