Λήξη συναγερμού για το βυτιοφόρο με το επικίνδυνο αέριο που ανατράπηκε στη Γυρτώνη

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα σήμερα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στο βυτιοφόρο όχημα που ανατράπηκε έξω από τη ΒΙΠΕ Λάρισας στον κόμβο της Γυρτώνης σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το απόγευμα της Τετάρτης λόγω της ανατροπής του βυτιοφόρου που μετέφερε το επικίνδυνο αέριο “αργό” σήμανε συναγερμός σε πυροσβεστική και αστυνομία, υπήρξε πολύωρη διακοπή κυκλοφορίας σε εφαρμογή πρωτοκόλλου ενεργειών για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, ενώ μεγάλη ήταν και η ταλαιπωρία κυρίως των επιβατών δύο αμαξοστοιχιών που έμειναν καθηλωμένοι για ώρες στο σημείο.

Στην περιοχή επιχείρησαν38 πυροσβέστες με 12 οχήματα ενώ μετέβησαν ομάδα ΣμηΕΑ & ειδική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι απελευθέρωσαν το αέριο σε συνθήκες ασφαλείας και στη συνέχεια με τη βοήθεια μηχανημάτων απομάκρυναν το βυτιοφόρο.

Μετά την απομάκρυνση του βυτιοφόρου αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον ΠΑΘΕ.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια χθεσινών, δελτίων Τύπου μας, σχετικά με προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε., λόγω εκτροπής βυτιοφόρου οχήματος, ανακοινώνεται ότι άρθηκαν οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διεξάγεται κανονικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ