Περιφέρεια Θεσσαλίας, «Χαμόγελο του Παιδιού» και φορείς της Λάρισας ενώνουν δυνάμεις

Από τις 20 έως τις 25 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας σειρά δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας και ενημέρωσης για τα δικαιώματα των παιδιών

Πολυήμερες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για μικρούς και μεγάλους σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών διοργανώνουν στη Λάρισα το «Χαμόγελο του Παιδιού», η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, με τη συμμετοχή του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων, καθώς επίσης του σχολείου «Ελληνογερμανική Αγωγή» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Τα σχολεία ως “Ζωντανά Εργαστήρια (Living Labs)” – SALL». Από τις 20 έως και τις 25 Νοεμβρίου 2022, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας θα βρίσκεται o ΟΔΥΣΣΕΑΣ, το πρώτο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, κατάλληλα διαμορφωμένο με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του δράσεις αιμοδοσίας. Επιπρόσθετα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιεί δωρεάν δράσεις που απευθύνονται σε μαθήτριες και μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες με τη φυσική παρουσία της εξειδικευμένης ομάδας Ψυχολόγων του Οργανισμού, σε θέματα που αφορούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και στην ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων απέναντι σε κινδύνους όπως η κακοποίηση, η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός, η ασφάλεια στο διαδίκτυο, οι εξαφανίσεις και το trafficking.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε οι διοργανωτές της δράσεων τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή να συνεργαζόμαστε με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ένας Οργανισμός, ο οποίος είναι στην συνείδηση όλων βαθιά συνδεδεμένος με το παιδί, την προστασία του και τις ανάγκες του. Με την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα, με την οποία λειτουργεί για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και των οικογενειών. Με τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας και τον ευχαριστούμε που το Χαμόγελο του Παιδιού ανταποκρίθηκε άμεσα και ήταν εκεί στην Ελασσόνα, το Δαμάσι λειτουργώντας άμεσα υποστηρικτικά και ψυχολογικά στους σεισμούς του Μαρτίου του ’21. Η παρουσία του ήταν προστιθέμενης αξίας, διότι για πρώτη φορά στην χώρα έγινε μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση μιας καταστροφής από σεισμό. Ψυχολογική, ιατροφαρμακευτική, το κράτος ήταν εκεί, η κυβέρνηση ήταν εκεί, ουσιαστική η βοήθεια, διότι ο κόσμος δεν ένιωθε εγκαταλειμμένος, στις δύσκολες στιγμές ήμασταν εκεί, κι αυτό συνέβη για πρώτη φορά ολοκληρωμένα. Εδώ στη Λάρισα, γίνεται μια μεγάλη δράση που είναι για όλη τη Θεσσαλία, διότι τα νοσοκομεία, το Γενικό και το Πανεπιστημιακό είναι για όλη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Καλούμε όλους τους ανθρώπους να συμμετέχουν από 20 έως 25 Νοεμβρίου, για να δώσουν αίμα, διότι το αίμα το έχουμε όλοι ανάγκη. Ευχαριστώ τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Λάρισας για τη διαχρονική συνεργασία και τις σημαντικές παρεμβάσεις ουσίας, Στη Λάρισα θα βρίσκεται ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το πρώτο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, το οποίο έχει το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο είναι καταλλήλως διαμορφωμένο και με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να φιλοξενήσει στο εσωτερικό δράσης εθελοντικής αιμοδοσίας προκειμένου να ενισχυθούν τα αποθέματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Επιπλέον, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει δωρεάν δράσεις, που θα απευθύνονται σε μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και κηδεμόνες με την φυσική παρουσία εξειδικευμένης ομάδας ψυχολόγων σε θέματα που αφορούν την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού και την ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων απέναντι στους κινδύνους, όπως η κακοποίηση, η ενδοσχολική βία, ο εκφοβισμός, η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, οι εξαπατήσεις και το trafficking. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτό γίνεται σε συνεργασία με το σχολείο «Ελληνογερμανική Αγωγή» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Τα σχολεία ως “Ζωντανά Εργαστήρια (Living Labs)” – SALL». Όσοι ενδιαφερόμαστε να είμαστε εκεί. Η γνώση όλης αυτής της προσπάθειας που γίνεται πρέπει να διαχυθεί παντού. Και μας το προσφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού», που έχει μια εξειδίκευση. Δε πειραματιζόμαστε. Προχωράμε βάσει εμπειρίας και λογικής, που δημιουργεί καλές συνθήκες ευαισθητοποιεί, ενεργοποιεί και προστατεύει».

Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»:

«Ένας 10χρονος, πριν 27 χρόνια, στην τελευταία σελίδα του ημερολογίου του, μας έδινε ένα μήνυμα, ήθελε να απευθυνθεί στη δική του οικογένεια κι έπειτα σε όλον τον κόσμο. Αυτός ο μικρός λοιπόν, στην τελευταία σελίδα του ημερολογίου του, άνοιγε μια νέα σελίδα ενός οργανισμού του «Χαμόγελου του Παιδιού». Το παιδί προσπαθεί να έχει πραγματικό αποτέλεσμα στην ζωή των παιδιών, αλλά θέλοντας να στηρίξουμε και να είμαστε κοντά, πάνω και κάτω από τους θεσμούς της Περιφέρειας, των Δήμων, του κεντρικού κράτους. Είναι λοιπόν ξεκάθαρη η θέση μας ότι αν εσείς λειτουργείτε καλά κι όταν λέω εσείς εννοώ τους θεσμούς, εάν εσείς έχετε την διάθεση να κάνετε πράγματα, τότε εμείς μπορούμε με την εξειδίκευση που έχουμε αποκτήσει να βάλουμε το λιθαράκι μας να γίνουν ακόμη καλύτερα. Σήμερα βλέπω για άλλη μια φορά, το όραμα του γιου μου να γίνεται πραγματικότητα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έχει αγκαλιάσει κάθε προσπάθεια που έχουμε κάνει στο παρελθόν. Με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με τον Δήμο Λαρισαίων και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, που συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτήν την προσπάθεια. Άρα λοιπόν βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη τα λόγια. Να προλάβουμε το κακό. Από την μία να ξέρουν τα παιδιά πώς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, από την άλλη να γνωρίζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πράγματα τα οποία γίνονται πολύ χειρότερα, πιο έντονα, πιο πολύπλοκα λόγω βίας, bullying, λόγω σεξουαλικής κακοποίησης κτλ. Εσείς λοιπόν κάνετε πράξεις, γιατί εσείς το υλοποιείτε. Αν εμείς προσπαθούσαμε μόνοι μας, δε θα υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα. Είμαι περήφανος, διότι το «Χαμόγελο του Παιδιού βραβεύτηκε» στις Βρυξέλλες ως φορέας που έχει δώσει πολλά στην Ευρώπη για θέματα εξαφάνισης σεξουαλικής κακοποίησης κτλ. Αναγνωρίστηκε λοιπόν η δουλεία που κάναμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τα εργαλεία μας χρησιμοποιεί πλέον όλη η Ευρώπη. Σήμερα λοιπόν έρχομαι στην Ελλάδα μας για να υλοποιηθεί κάτι σημαντικό. Υποκλίνομαι στην διάθεση όλων στην Λάρισα να ενώσουν τις δυνάμεις και είμαστε στην υπηρεσία σας. Να αναφέρω και κάτι για την αιμοδοσία, πρέπει να γίνει μια κινητοποίηση, το αίμα ανήκει σε όλους τους πολίτες. Καλώ τον κόσμο να πάει να δώσει αίμα. Υπάρχει έλλειψη σε αποθέματα στο Νοσοκομείο. Είναι μια πράξη αλληλεγγύης, που δεν πρέπει να ξεχαστεί και πρέπει να έχει συνέχεια, διότι μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε. Πρέπει να ληφθεί υπόψη η τεχνολογία που προσφέρουν τα σχολεία, με τα ζωντανά εργαστήρια, κάτι που εμείς πρεσβεύουμε και το τελευταίο διάστημα το έχουμε κάνει πράξη με την εκπαίδευση που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ και πάλι και θεωρώ πως το σύμφωνο συνεργασίας, το οποίο ξεκίνησε σαν ευχή γίνεται κάθε μέρα πραγματικότητα και είμαστε στο πλευρό σας για να υλοποιηθούν προγράμματα».

Παρασκευή Κώτσιου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής των Μεταγγίσεων και Διευθύντρια της Αιμοδοσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας:

«Ευχαριστώ την Περιφέρεια, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, που μας έφερε κοντά με το χαμόγελο. Στην προηγούμενη εκδήλωση, που είχε κάνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε αυτό το υπέροχο όχημα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ », προκειμένου να κάνουμε την εθελοντική μας αιμοδοσία. Προσπαθούμε να κάνουμε δράσεις στην πλατεία της πόλης, έτσι ώστε να υπάρχει μια σταθερή παρουσία εκεί, προσπαθώντας να συλλέξουμε αίμα για όλους. Το αίμα ανήκει στον ασθενή που το χρειάζεται, προσφέρεται από τον εθελοντή, τον άνθρωπο εκείνο που συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα, νοιάζεται για τον διπλανό του και είναι αυτός που θα βοηθήσει. Οι αιμοδότες έχουν χαρακτηριστικά κοινωνικά. Εμείς ως Νοσοκομείο, με 650 κλίνες, με πολλές Ειδικές Μονάδες, έχουμε ανάγκη την εθελοντική προσφορά των συνανθρώπων μας, προκειμένου να καλύπτουμε τις ανάγκες των ασθενών με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Ευχαριστώ πολύ για την κοινή προσπάθεια».

Θανάσης Κουτσούκης, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας:

«Σε μια δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια με την πανδημία όπου οι φαρμακοποιοί έχουν έρθει σε επαφή με τον ανθρώπινο πόνο πολύ περισσότερο. Εμείς ως Σύλλογος, αποφασίσαμε πως πρέπει τον ανθρωπιστικό ρόλο του Συλλόγου να τον ασκήσουμε πολύ πιο δυναμικά. Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση των υπολοίπων φορέων στην δικιά μας αυτή σκέψη και για την συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, που ξεκίνησε επίσημα από την προηγούμενη μεγάλη εκδήλωση με όλους τους φορείς, με την συνεργασία, που εκτιμώ απεριόριστα, την αποδοχή της πρότασης από «το Χαμόγελο του Παιδιού», που μας τίμησε με την παρουσία του. Όλους τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν στη δράση, και φυσικά τους ανθρώπους που μας ενέπνευσαν, αγωνίζονται καθημερινά για να λύσουν τις ανάγκες των ασθενών, του τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά και για πολλές άλλες ανάγκες που υπάρχουν στο κομμάτι προσφοράς στον άνθρωπο. Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε. Σας περιμένουμε, πέραν της αιμοδοσίας που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και στην επόμενη μεγάλη εκδήλωση με την συμμετοχή περισσότερων φορέων την άνοιξη και είναι τιμή μας που είμαστε μαζί σας».

Μαρία – Νίκη Δεμίρη, Εκπρόσωπος οργανισμού του Χαμόγελου του Παιδιού:

«Το «Χαμόγελο του Παιδιού» απέκτησε φυσική παρουσία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με έδρα την Λάρισα το 2014. Όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούμε δράσεις σε επίπεδο πρόληψης, παρέμβασης και θεραπείας για παιδιά που είναι θύματα βίας, παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, παιδιά που εξαφανίζονται. Προσπαθούμε καθημερινά να είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους και να κάνουν πραγματικότητα την ευχή του ιδρυτή Ανδρέα Γιαννόπουλου. Αξίζει να τονίσουμε πως σε αυτόν τον αγώνα, έχουμε πολύτιμους συνοδοιπόρους εσάς, δηλαδή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, θεσμικούς φορείς, εταιρείες, εθελοντές, πολίτες. Είναι όλοι δίπλα μας και στηρίζουν αυτόν τον αγώνα, που είναι σημαντικός για εμάς ειδικά τέτοιες εποχές. Εμείς έχουμε ένα όραμα, Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε».

Ανθή Παΐλα, Ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Θεσσαλίας:

«Ευχαριστώ όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για την αμοιβαία συνεργασία και την υλοποίηση δράσεων ολιστικής πρόληψης. Πέρα από τις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, θα μου επιτρέψετε να πω λίγα λόγια για το τμήμα πρόληψης και τις δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών. Η δράση αυτή υλοποιείται από το 2009, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχουμε φυσική παρουσία με εξειδικευμένη ομάδα ψυχολόγων στα σχολεία. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία με τον «ΟΔΥΣΣΕΑ» το πρώτο κινητό εργαστήριο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και τεχνολογίας να απευθυνθούμε με εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης σε όλη την σχολική κοινότητα. Έτσι τα πρωινά των καθημερινών θα φιλοξενήσουμε στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να υλοποιήσουμε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης που στόχο έχουν πάνω απ όλα την ενημέρωση των παιδιών για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων απέναντι σε κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Τα απογεύματά μας θα είναι αφιερωμένα σε γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς και μάλιστα για πρώτη φορά την Πέμπτη το απόγευμα έχουμε την χαρά για μια νέα συνεργασία. Το σχολείο της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» θα βρίσκεται κοντά μας και θα έχουμε την χαρά να παρακολουθήσουμε την εισήγηση επιστημονικού προσωπικού για την δράση «Τα σχολεία ζωντανά εργαστήρια». Όλοι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια διαδραστική αναλυτική παρουσίαση του έργου, που για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία. Γενικότερα, θέλουμε ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» να είναι ένα εργαστήριο ζύμωσης για όλους τους εκπαιδευτικούς, που θέλουν ένα διαφορετικό σχολείο, διαφορετικό τρόπο σκέψης, με κοινωνικό πρόσημο. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται κοντά μας, προκειμένου να ενημερωθούν και να εξελίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Τέλος, να πω ότι όποιοι και όποιες μας επισκεφτούν θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο του συλλόγου μας, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν κι εκείνοι να συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις μας πανελλαδικά, αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Κλείνω με μία έκφραση από το ημερολόγιο του Ανδρέα Γιαννόπουλου, που μας κινητοποιεί να συνεχίσουμε ακόμη και σε δυσμενείς συνθήκες «Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε». Ένωση δυνάμεων λοιπόν για να προχωράμε και να υλοποιούμε όλο και περισσότερες δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης».

Το πρόγραμμα των Δράσεων

-Eκπαιδεύσεις, Eνημερώσεις και Eπιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους
Αξιοποιώντας την τεχνολογία, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης, σχετικά με θεματικές που αφορούν άμεσα τα παιδιά, σε ό,τι αφορά την καθημερινότητά τους αλλά και το μέλλον τους, όπως είναι τα δικαιώματα των παιδιών, η ορθή και ωφέλιμη χρήση της τεχνολογίας, η ενδοσχολική βία, ο σχολικός εκφοβισμός και το cyber bullying, η κακοποίηση, η παραμέληση, η σεξουαλική βία, η παρενόχληση και οι εξαφανίσεις. Επιπλέον, οι επισκέπτες/τριες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην περιοχή και ευρύτερα πανελλαδικά, καθώς επίσης για τους τρόπους εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα πρωινά (Δευτέρα 21, Τετάρτη 23 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 08:30 – 12:30), οι μαθητές και οι μαθήτριες της Λάρισας θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης με θέμα τον εκφοβισμό, τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών γίνεται έπειτα από σχετική επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες.

Τα απογεύματα (Τρίτη 22 και Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 17:30 – 19:30) θα είναι αφιερωμένα στους/ις γονείς και στους/ις εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα:

• Την Τρίτη 22/11 και ώρες 17:30 – 19:30, εξειδικευμένη ψυχολόγος του Οργανισμού θα υποδεχθεί τους/ις γονείς/κηδεμόνες ή/και τους/ις εκπαιδευτικούς σε μία διαδραστική παρέμβαση, σε θεματικές που μπορούν να περιλαμβάνουν την ψυχική ανθεκτικότητα, την κακοποίηση, την παραμέληση, την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, καθώς επίσης τον σχολικό εκφοβισμό. Η συμμετοχή των γονέων/κηδεμόνων ή/και των εκπαιδευτικών γίνεται έπειτα από επικοινωνία όσων ενδιαφέρονται, ατομικά ή ομαδικά, με το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα.

• Την Πέμπτη 24/11 και ώρες 17:30 – 19:30 οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστική αναλυτική παρουσίαση του έργου «Τα σχολεία ως “Ζωντανά Εργαστήρια (Living Labs)” – SALL», σε εισήγηση επιστημονικού προσωπικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής που συντονίζει το ομώνυμο ευρωπαϊκό έργο. Ευρύτερος στόχος του SALL είναι να ενισχύσει τη μάθηση και διδασκαλία στην περιοχή “STEM” (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), συνδέοντάς τη στενότερα με την καθημερινή ζωή των μαθητών/τριών και βοηθώντας στην αναθεώρηση του ρόλου του ίδιου του σχολείου στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας. Διαβάστε περισσότερα για το SALL εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην ψηφιακή φόρμα εδώ.

Δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνονται με σκοπό την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους, έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα.

Οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α.,

Οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από την Κυριακή 20 έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις παρακάτω ώρες:

o 20/11: 09:00 – 13:30

o 21/11: 15:00 – 19:00

o 22/11: 10:00 – 15:00

o 23/11: 15:00 – 19:00

o 24/11: 10:00 – 15:00

o 25/11: 13:30 – 17:30

Το σύνολο των αναγραφόμενων δράσεων θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος στην Κεντρική Πλατείας της Λάρισας, με απόλυτη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και υγιεινής.

Περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», thessalia@hamogelo.gr

Τηλ. 2410 560900

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ