Δημόσια ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, προς τον δήμαρχο Τεμπών Γ. Μανώλη, για το “Μουσείο” Σπηλιάς

Δείτε τί αναφέρει το κείμενο που υπογράφει η επικεφαλής της παράταξης Μ. Κωστή

Κύριε δήμαρχε,

Μετά από καταγγελίες συνδημοτών μας, κατοίκων της Σπηλιάς, σχετικά με την λειτουργία του μουσείου και επειδή σε έγγραφο ερώτημά μας, αποφύγατε να απαντήσετε, σας απευθύνουμε δημόσια ερώτηση, για το εν λόγω θέμα:

Το δημοτικό ακίνητο, που παραχωρήθηκε, με απόφαση του ΔΣ Τεμπών κατά πλειοψηφία, σε ιδιώτη, με την πρόφαση δημιουργίας δημοτικού λαογραφικού μουσείου, χρησιμοποιείται πλέον ως ιδιωτικό, φέροντας την επωνυμία του ιδιώτη, ασκώντας και εμπορία στον ίδιο χώρο.

Η δημοτική αρχή, έχει την απόλυτη ευθύνη για την μη παρακολούθηση τήρησης των όρων της σύμβασης παραχώρησης, του δημοτικού ακινήτου, αλλά και του τρόπου λειτουργίας του “μουσείου” και οφείλει να λογοδοτήσει.

Είναι ανήκουστο, δήμαρχος, που η επαγγελματική του ιδιότητα έχει σχέση με την εφορία, να ανέχεται τέτοιου είδους καταστάσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών ζητά άμεσα την δημόσια τοποθέτηση της δημοτικής αρχής και μάλιστα του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη, για το συγκεκριμένο θέμα και την αποβολή του ιδιώτη από το δημοτικό ακίνητο.

Δεν είναι δυνατόν, σε ένα τόσο μικρό χωριό, που οι κάτοικοί του καταβάλουν καθημερινώς απίστευτη προσπάθεια επιβίωσης, να ανέχονται “επιβήτορες”, με τις ευλογίες και την στήριξη της δημοτικής αρχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι, βρίσκεται κοντά στους δημότες του δήμου Τεμπών, υπερασπιζόμενη κάθε δίκαιο αίτημά τους και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ