Ακατανόητη η στάση του υπουργείου Παιδείας που στερεί από τα παιδιά της Λάρισας το πρότυπο σχολείο

Αιχμές από τον Μ. Χαρκόπουλο που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να κινδυνεύσουν σταθερότητα και προοπτικές της χώρας

«Η σταθερότητα και οι ευοίωνες προοπτικές που εξασφάλισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρέπει να κινδυνεύσουν. Τώρα προέχει η συνέχιση του κυβερνητικού έργου και η προάσπιση των συμφερόντων της χώρας κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου χειμώνα, λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού». Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γιάννη Μπρατάκο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός πέρασε την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκε με τον κ. Μπρατάκο, μετά από πρόσκληση του τελευταίου. Κατά τη συζήτηση των δύο αντρών εθίγησαν ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε σε θέματα που απασχολούν την ελληνική περιφέρεια και πρωτίστως τον νομό Λάρισας, για τα οποία ο κυβερνητικός βουλευτής ζήτησε ταχύτερα ανακλαστικά από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ολόκληρη η δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία έχει να επιδείξει αξιοθαύμαστο έργο σε πολλούς τομείς της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν σοβαρές τομές που άλλαξαν την εικόνα της Ελλάδας, η οποία ταλαιπωρήθηκε την προηγούμενη δεκαετία από τη βαθιά οικονομική κρίση. Κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζει κάθε αντικειμενικός παρατηρητής. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ’ όψη τις αλλεπάλληλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα από το 2020: Από την πανδημία, στην τουρκική επιθετικότητα και από την ενεργειακή κρίση στα ‘‘απόνερα’’ του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον, η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αποτελεί πόλο έλξης για ξένες επενδύσεις, ενώ η Ελλάδα συνιστά πόλο σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή.

Προφανώς, την περίοδο αυτή υπήρξαν και λάθη και αστοχίες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, που πρέπει να διορθωθούν. Αναφέρω για παράδειγμα την ακατανόητη στάση του Υπουργείου Παιδείας που στερεί τα παιδιά της Λάρισας από Πρότυπο Σχολείο, που αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για κάθε νομό.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η σταθερότητα και οι ευοίωνες προοπτικές που εξασφάλισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρέπει να κινδυνεύσουν. Τώρα προέχει η συνέχιση του κυβερνητικού έργου και η προάσπιση των συμφερόντων της χώρας κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου χειμώνα, λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ