Τί γίνεται με την ενίσχυση νιόπαντρων κοριτσιών του δήμου Τυρνάβου από το Τριανταφύλλειο Ιδρυμα;

Το Τριανταφύλλειο ίδρυμα ένα κοινωφελές ίδρυμα στο νομό Λάρισας που λειτουργεί με τα έσοδα από την περιουσία που άφησε ο Τυρναβίτης έμπορος Ηλίας Τριανταφύλλου μεγάλος ευεργέτης του Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας που φέρει και το όνομά του, μεταξύ των ενισχύσεων που προσφέρει είναι και αυτές προς νεοπαντρεμένες κοπέλες από το δήμο Τυρνάβου σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή.

Πιο συγκεκριμένα κάθε χρόνο δίνεται μία ενίσχυση προς τις κοπέλες της περιοχής που παντρεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες υποχρεώσεις της νέας τους ζωής.

Για τον αριθμό των κοριτσιών και τα εισοδηματικά κριτήρια βάσει των οποίων θα δοθεί η ενίσχυση αποφασίζει κάθε χρόνο η διοίκηση του ιδρύματος που αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας, τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου ή εκπρόσωπό του και τους εκάστοτε δημάρχους Τυρνάβου και Λάρισας.

Αυτό το επίδομα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του paidis.com δινόταν κανονικά μέχρι και το 2018 και μάλιστα επί θητείας του κ. Π. Σαρχώση είχε δοθεί σε 30 περίπου νιόπαντρες κοπέλες κατ’ έτος ενώ και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές δινόταν κανονικά σχεδόν σε όλα τα κορίτσια που άνοιγαν νέο κεφάλαιο στη ζωή τους με το γάμο.

Η διαδικασία ήταν η εξής: Ο δήμος Τυρνάβου συγκέντρωνε τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων κοριτσιών και παρουσίαζε το αίτημα στη διοίκηση του ιδρύματος το οποίο με τη σειρά του το ενέκρινε συνήθως χωρίς διαφοροποιήσεις.

Οπως καταγγέλθηκε στο paidis.com, από ενδιαφερόμενες κοπέλες, από το 2018 μέχρι και σήμερα το επίδομα δεν έχει δοθεί χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξήγηση και εύλογα γεννιούνται τα ερωτήματα:

Για το αν ο δήμος Τυρνάβου συγκέντρωσε τα αιτήματα και τα κατέθεσε όπως θα έπρεπε στη διοίκηση του ιδρύματος.

Αν τα συγκέντρωσε και τα κατέθεσε τότε τί έγινε και δεν δόθηκε το επίδομα;

Αν όχι γιατί δεν κατατέθηκαν τα αιτήματα αυτά.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και επειδή αφορά νέα ζευγάρια που προσπαθούν μέσα στην τεράστια κρίση των τελευταίων χρόνων καλό είναι να δοθούν άμεσα απαντήσεις ώστε και οι κοπέλες που τα δικαιούνται να ξέρουν τί να περιμένουν.

Εμείς περιμένουμε τις απαντήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ