Β. Κόκκαλης στην ΤΟΜΥ Γιάννουλης: Ένας επιτυχημένος θεσμός στη δημόσια υγεία που χρειάζεται ενίσχυση

Επίσκεψη με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα πραγματοποίησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης στην Τοπική Μονάδα Υγείας Γιάννουλης.

Εκεί, συναντήθηκε με τη συντονίστρια, παιδίατρο κ. Ζωή Παπανικολάου και το υπόλοιπο προσωπικό, τους οποίους και συνεχάρη για το σπουδαίο έργο που επιτελούν καθημερινά ως «η πιο κοντινή και προσιτή φροντίδα υγείας στην κοινωνία».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόκκαλης έκανε την εξής δήλωση: «Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας θεσμοθετήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούνται πλέον βασικός πυλώνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο παρόλο που είναι στυλοβάτης του ΕΣΥ οι αποδοχές του είναι κατώτερες της αξίας των υπηρεσιών που προσφέρει.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε δεσμευτεί για αύξηση των αποδοχών τους, καθώς και για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι ΤΟΜΥ είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που πρέπει να πολλαπλασιαστεί σε όλη τη χώρα με στόχο την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ