Κ. Καραμανλής μέσω Μ. Κοττάκη: Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες

Συγκεκριμένα, ο Μ. Κοττάκης, όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφορεί, αφού ζήτησε και έλαβε την άδεια του πρώην πρωθυπουργού, ανέφερε την εξής φράση: «Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Το βιβλίο
Το ρεπορτάζ της ertnews.gr για την παρουσίαση του βιβλίου αναφέρει τα εξής:

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου, διευθυντή της εφημερίδας Εστία και συγγραφέα Μανώλη Κοττάκη με τίτλο «Απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» έγινε σήμερα στη Λάρισα παρουσία πλήθος κόσμου, πρώην Υπουργών και στελεχών της ΝΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έγινε δεκτός στην κατάμεστη αίθουσα με θερμά χειροκροτήματα.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Φίλης – Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ο κ. Γιάννης Τριάντης Δημοσιογράφος, ενώ για τον Μανώλη Κοττάκη μίλησε ο εκδότης κ. Λιβάνης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Λαρισαϊκή Λέσχη και οι εκδόσεις Λιβάνη ενώ τον συντονισμό είχε ο κ. Πρεζεράκος, απόστρατος πτέραρχος και πρώην στενός συνεργάτης του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Το βιβλίο «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» παρουσιάζει στις 477 σελίδες του, άγνωστες πτυχές από την πολυτάραχη περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, όπως τις υποκλοπές, τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, τα Δεκεμβριανά του 2008 με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, την απόπειρα εις βάρος του Καραμανλή, το βέτο στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια, τις συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, το Βατοπέδι κ.α.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοττάκης η επιλογή του να γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση στη Λάρισα έγκειται στο γεγονός πως «στον κάμπο ο αέρας είναι πιο καθαρός. Στην Αθήνα η ατμόσφαιρα είναι βαριά κι αισθάνομαι ότι πνίγομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τώρα η κυκλοφορία του βιβλίου εξήγησε πως «οι δημοσιογράφοι που ζουν τα γεγονότα και γίνονται μάρτυρες της ιστορίας έχουμε καθήκον να εκθέτουμε την μαρτυρία μας. Αν αυτό συνέβαινε στα βαθιά μας γεράματα, αυτό θα ισοδυναμούσε με προδοσία».

Ο κ. Πρεζεράκος, καλωσορίζοντας τον κ. Καραμανλή στη Λάρισα επεσήμανε πως το βιβλίο αποτελεί πόνημα και ο πρώην πρωθυπουργός είχε το χάρισμα να προσελκύει τον κόσμο αφού είχε την φυσιογνωμία ηγέτη.

Ο εκδότης κ. Ηλίας Λιβάνης σημείωσε πως το βιβλίο θα μείνει στην ιστορία και προέτρεψε το κοινό να το διαβάσει προκειμένου «να μάθει την αλήθεια και να κατανοήσει την περιπέτεια που περνά η χώρα από το 2010 και μετά».

Ο καθηγητής κ. Φίλης αναφερόμενος στον πρώην Πρωθυπουργό έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με όραμα για την πατρίδα που κυβέρνησε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ελλάδα, σε μια εποχή που είχε «κηρυχθεί πόλεμος» και σημείωσε την ακαδημαϊκή αξία του βιβλίου του κ. Κοττάκη.

Ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Τριάντης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός που αποδεικνύεται, όπως είπε, στο βιβλίο πως «ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στο στόχαστρο των ΗΠΑ καθώς δεν ήταν δεδομένος, πειθήνιος και Yes man”. Και πρόσθεσε “Το σχέδιο Πυθία ήταν ένας καλοσχεδιασμένος πόλεμος εναντίον του τότε πρωθυπουργού που αποσκοπούσε στην πολιτική του εξόντωση. Αλλά κι η επίθεση που δέχθηκε ο κ. Καραμανλής από τα ΜΜΕ, όπως τόνισε ο κ. Τριάντης, ήταν κανιβαλιστική».

φωτο: ertnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ