Χρ. Καπετάνος: Κτηνοτροφία και γεωργία, αποτελούν την βαριά βιομηχανία της περιοχής μας και εν γένει της χώρας

«Είναι χρέος μας να στηρίξουμε με επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα παραγωγής του νομού μας, τους παραγωγούς, τις αγρο-κτηνοτροφικές μονάδες, τις μικρομεσαίες, τις ταχέως αναπτυσσόμενες και τις καινοτόμες επιχειρήσεις, καθώς μόνον έτσι θα επέλθει η ανάπτυξη και η τόνωση της τοπικής οικονομίας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας, κ. Χρήστος Καπετάνος με το πέρας των επισκέψεών του στην κτηνοτροφική μονάδα του Σάκη Δάσσιου στη Ροδιά και στην εταιρία τυροκομικών προϊόντων«Τζαφέτας Α.Ε.».

Ο Λαρισαίος πολιτικός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον κτηνοτρόφο Σάκη Δάσσιο για την μονάδα εκτροφής αγελάδων και βοοειδών που διαθέτει αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξαιτίας της σημαντικής αύξησης του κόστους των ζωoτροφών .

Στη συνέχεια, μετέβη στην εταιρία τυροκομικών προϊόντων και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΣ της εταιρίας, κ.Νικόλαο Τζαφέτα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον φετινό όγκο της παραγωγής των τυροκομικών προϊόντων και για τις πρώτες ύλες, τις οποίες προμηθεύονται από κτηνοτρόφους των χωριών του νομού Λάρισας και ειδικά από τις περιοχές του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, εξασφαλίζοντας, έτσι, εχέγγυα ανώτερης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας.

«Είναι αξιέπαινο στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, νέοι άνθρωποι με όραμα και καινοτόμες ιδέες να επιμένουν και να παράγουν προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Η κτηνοτροφία, μαζί με τη γεωργία, αποτελούν τη «βαριά βιομηχανία» της περιοχής μας και εν γένει της χώρας μας. Η φέτα και τα τυροκομικά προϊόντα αποτελούν είδη που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του νομού μας.

Η στήριξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας αλλά και της υγιούς επιχειρηματικότητας της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, μόνον προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας μπορεί να αποβεί, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπετάνος.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ