Γ.Σ. Αμπελώνα: Εχασε αλλά έδειξε ότι μπορεί να αντιδράσει

Εκτός έδρας ήττα, που μπορεί να αποδειχθεί “χρήσιμη” για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του Αμπελώνα, καθώς σε ένα παιχνίδι, που οι Αμπελωνίτες ήταν το ξεκάθαρο αουτσάιντερ, το διεκδίκησαν μέχρι τέλους, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ και βάζοντας “δύσκολα” στους πολύπειρους παίχτες της ομάδας του Αλμυρού.

Η αναμέτρηση είχε από την αρχή ξεκάθαρο φαβορί, καθώς ο Αλμυρός θεωρείται η υπ’ αριθμόν 2 ομάδα του ομίλου για άνοδο στη Β’ Εθνική, καθώς στις τάξεις της διαθέτει μεταξύ άλλων τους Μιχάλη Πελεκάνο, Μιχάλη Πολίτη και Παναγιώτη Παπούλια. Από την άλλη, οι Αμπελωνίτες για ακόμη έναν αγώνα παρατάχθηκαν “λαβωμένοι”, καθώς Γκιουλέκας και Παλάσκας παραμένουν τραυματίες, ενώ προέρχονταν και από την βαριά εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τα Ιωάννινα.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Αμπελώνα ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι, ήταν εύστοχη, δημιούργησε χώρους, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει 19 – 16 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίχτες του Αλμυρού, μπήκαν αποφασισμένοι να “καθαρίσουν” το παιχνίδι, πήραν μια διαφορά 15 πόντων, που όμως οι Αμπελωνίτες ανέτρεψαν γρήγορα και το σφύριγμα για το ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες στο 42 – 33.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, δόθηκε πραγματική μάχη, με τους Αμπελωνίτες να “ροκανίζουν” τη διαφορά και να δείχνουν ότι μπορεί να ανατρέψουν τα προγνωστικά, με το 59 – 54 στο τέλος του δεκαλέπτου, να προμηνύει ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Και πραγματικά μέχρι και το 36’ οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι  – χέρι στο σκορ, η αποβολή του Τσιούλκα, όμως, με 5 φάουλ και η κούραση από την υπερπροσπάθεια των παιχτών του Αμπελώνα, έγειραν την ζυγαριά προς την ομάδα του Αλμυρού, οι οποίοι έβαλαν 3 συνεχόμενα τρίποντα, για να έρθει το τελικό 81 – 65.

Επόμενος αντίπαλος για την Αμπελωνίτικη ομάδα, η Παραμυθιά, την οποία θα φιλοξενήσει στο Κλειστό Αμπελώνα, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στον “υπέρ πάντων αγών”, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει οι γηπεδούχοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ