Η ΕΛΜΕ Λάρισας για το καταγγελλόμενο περιστατικό βίας από συνδικαλιστή του κλάδου σε βάρος υπαλλήλου

Δείτε τι αναφέρει η κατά πλειοψηφία ανακοίνωση της Ενωσης που ζητά την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Με αφορμή περιστατικό βιαιοπραγίας που, όπως καταγγέλλεται ,συνέβη κατά τη διαδικασία των εκλογών για τα Υ.Σ από εκπρόσωπο συνδικαλιστικής Παράταξης , σας επισυνάπτουμε για ενημέρωσή σας, αυτούσια την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΣΥΠΥΥΠ) στον οποίο ανήκει η καταγγέλλουσα διοικητική υπάλληλος της ΔΔΕ Λάρισας.

« Θέμα: Απαράδεκτη και πρωτοφανής ενέργεια κατά συναδέλφου μας.

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια από τον εκπαιδευτικό Κ.Κ., εκπρόσωπο της παράταξης ΑΔΗΚ, να ωθήσει βιαίως τη συνάδελφό μας, διοικητική υπάλληλο της Δ.Δ.Ε. Λάρισας Β.Γ. και μέλος της εφορευτικής επιτροπής, κατά τη διαδικασία των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.
Η ενέργεια αυτή, προκάλεσε όχι μόνο τρόμο και ταραχή στη συνάδελφό μας αλλά και έντονους πόνους στον αυχένα της, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή της με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Η εν λόγω συνάδελφος, εκτός ωραρίου εργασίας της, ημέρα Σάββατο και χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή, προσέφερε τις υπηρεσίες της προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογικές διαδικασίες των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Μια ενέργεια που όφειλαν όλοι, όχι μόνο να εκτιμήσουν αλλά πολύ περισσότερο να σεβαστούν.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια αυτή και ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Δ.Δ.Ε. Λάρισας, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν ευθυνών καθώς και τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.»

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Είναι αυτονόητο ότι σαν Σωματείο καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες . Με δεδομένο ότι ο καταγγελλόμενος είναι μέλος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας , ζητούμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων για την διαλεύκανση του καταγγελλόμενου περιστατικού και σε περίπτωση επιβεβαίωσής του την απόδοση των νόμιμων ευθυνών, προκειμένου να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογη συμπεριφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της συγκεκριμένης ανακοίνωσης τάχθηκαν οι σύμβουλοι της ΔΑΚΕ και της Αγωνιστικής Παρέμβασης, ο σύμβουλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης έστειλε δικό του κείμενο καταδίκης ενώ δεν απάντησαν καθόλου οι σύμβουλοι των ΣΥΝΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ