Κορυφαία διάκριση για Λαρισαίους στην παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομοτικής στο Ντόρτμουντ

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO είναι ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς ρομποτικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2009.

Στην πρόσφατη Ολυμπιάδα WRO 2022 που διεξήχθη στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, από 17 – 19 Νοεμβρίου, η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη στη ρομποτική και τέταρτη στον κόσμο.

Ο συνολικός απολογισμός της Ελλάδας σε όλες τις κατηγορίες ήταν ένα αργυρό μετάλλιο, δύο πέμπτες θέσεις , μία έκτη θέση με ειδικό βραβείο, και μία όγδοη θέση, ανάμεσα σε 365 ομάδες από 73 χώρες παγκοσμίως.

Στην απαιτητική κατηγορία Robo Mission – Senior η ομάδα της Λάρισας Yellow Squad, αποτελούμενη από τους Γεώργιο Καραπιδάκη, Ανάργυρο Άγγελο Ζαγγανά και Στέφανο Χατζή, με προπονήτρια την κ. Πολυξένη Κουτσίκου, κατέκτησε την 5η θέση πετυχαίνοντας σημαντική διάκριση.

Όλα τα έξοδα των ομάδων της Λάρισας, οι οποίες συμμετείχαν με την ελληνική αποστολή στο Ντόρτμουντ, ανέλαβε η εταιρεία COSMOS ALUMINIUM στηρίζοντας ως χορηγός την πρωτοπορία και την καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ