«Η δουλειά είναι λίγη και οι υποχρεώσεις πολλές» λένε οι καταστηματάρχες σε Αμπελώνα και Τύρναβο.

Ανακοίνωση της Συν Πολιτείας δήμου Τυρνάβου που φέρνει το πρόβλημα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

‘’δεν βγαίνει το μαγαζί’’ ακούσαμε να λένε πολλοί καταστηματάρχες.

‘’η δουλειά είναι λίγη και οι υποχρεώσεις πολλές’’ μας είπαν οι περισσότεροι κατά την επίσκεψή μας στα καταστήματα του Αμπελώνα και του Τυρνάβου, στα πλαίσια της πρότασης μας για λήψη μέτρων ανακούφισης των καταστηματαρχών από τον Δήμο.

Είδαμε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να είναι απογοητευμένοι, ανήμποροι και πάνω από όλα μόνοι. Προφανώς και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά ίσως οι τοπικές κοινωνίες μπορούν συλλογικά να στηρίξουν την αγορά με κέρδος για όλους.

Για τον λόγο αυτό καταθέτουμε 5 προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας παράλληλα από τον Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες ενόψει Χριστουγέννων, που θα βοηθήσουν την αγορά.

Οι προτάσεις που καταθέτουμε είναι οι παρακάτω:

· Μείωση των δημοτικών τελών που πληρώνουν τα καταστήματα.

· Αναστολή της είσπραξης από τους καταστηματάρχες της εστίασης, του χαρατσιού 0,5%

· Να δοθεί η δυνατότητα ρυθμίσεων των οφειλών που έχουν οι καταστηματάρχες προς τον Δήμο και η αποπληρωμή τους να γίνει σε πολλές δόσεις.

· Να αναζητηθεί λύση για την επιστρεπτέα προκαταβολή των καταστηματαρχών του Δήμου μας.

· Να αναλάβει ο Δήμος σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους μια μεγάλη καμπάνια στήριξης της τοπικής αγοράς.

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να αναζητηθούν από τον Δήμο, το νομικό και το οικονομικό πλαίσιο μέσα στα οποία θα υλοποιηθούν τα μέτρα ώστε να είναι εφαρμόσιμα.

Θεωρούμε απαραίτητη την στήριξη των επαγγελματιών, οι οποίοι προσπαθούν να σταθούν όρθιοι δίπλα σε μια μητροπολιτική αγορά της Λάρισας, με την ακρίβεια στα ύψη και κυρίως μετά την μεγάλη μείωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών λόγω των προβλημάτων στην διάθεση των αγροτικών παραγωγών.

Τσιόπας Χρήστος

Λαγκιώλη-Μπίλιου Φανή

Παιδή- Νασίκα Μαρία

Σουρλατζή Ρούλα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ