Μέσα στο Δεκέμβριο θα πληρωθούν οι ενισχύσεις του Τριανταφύλλειου ιδρύματος σε νιόπαντες γυναίκες από τον Τύρναβο

Αφορούν τις αιτήσεις που έγιναν τα έτη 2019, 2020 και 2021

Στην τελική ευθεία μπαίνουν, όπως όλα δείχνουν, οι διαδικασίες για την επιλογή των νιόπαντρων γυναικών του Τυρνάβου θα πάρουν ενίσχυση από το Τριανταφύλλειο Ιδρυμα και οι οποίες κατέθεσαν αίτηση για τη συγκεκριμένη ενίσχυση τα έτη 2019, 2020 και 2021 και δεν είχαν πληρωθεί μέχρι σήμερα επειδή όπως ανέφερε στο paidis.com ο νομικός σύμβουλος, δεν συνεδρίασε το δ.σ. τα έτη 2020, 2021 και 2022 λόγω κορωνοϊού, λόγω συγκεκριμένων ενεργειών που θα έπρεπε να γίνουν πριν τις συνεδριάσεις, αλλά και λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που πηγάζουν από το γεγονός ότι άλλαξαν κάποια πρόσωπα στο δ.σ..

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος, με αφορμή και σχετικό δημοσίευμα της σελίδας, το 2020 που επρόκειτο να εξεταστούν οι αιτήσεις του 2019 δεν στάθηκε δυνατό να συνεδριάσει λόγω κορωνοϊού το διοικητικό συμβούλιο, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπήρχε και το 2021.

Εν τω μεταξύ όπως προέκυψε από συζητήσεις εντός του δ.σ. και μετά από παρέμβαση και του νομικού συμβούλου θα έπρεπε πριν δοθούν οι ενισχύσεις να υπάρχει και έγκριση των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που σημειωτέον θα έπρεπε να εγκρίνει και σχετικές προκηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος των κυριών που διεκδικούν τις ενισχύσεις του ιδρύματος.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να υπάρξει μέσα στο 2022 έγκριση από την Αποκεντρωμένη διοίκηση για τη χορήγηση ενισχύσεων για τα προηγούμενα έτη ενώ για τις αιτήσεις του 2022 έχει εκδοθεί η σχτική προκήρυξη του ιδρύματος.

Σύμφωνα πάντα με τον νομικό σύμβουλο και γραμματέα του δ.σ. του ιδρύματος, η διοίκηση του Τριανταφύλλειου θα συνεδριάσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου για να εξετάσει τις αιτήσεις των ετών 2019, 2020 και 2021 ώστε να δοθεί η ενίσχυση στις γυναίκες που θα πάρουν την έγκριση.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι τόσο ο νομικός σύμβουλος και γραμματέας, όσο και ο λογιστής του ιδρύματος δεν έχουν εισπράξει όλο αυτό το διάστημα την αποζημίωση που δικαιούνται, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πάρουν χρήματα μόλις πληρωθεί και η τελευταία δικαιούχος για τα συγκεκριμένα τρία χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ