Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μαρκατά σε πρωτοετείς φοιτητές σχολών δημοσιογραφίας

Στην απονομή των βραβείων «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά» για το έτος 2022 προχώρησε η διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, στα γραφεία της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, στον Βόλο και τα βραβεία δόθηκαν σε δύο απόφοιτους Λυκείων της Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας που πέτυχαν σε πανεπιστημιακές σχολές δημοσιογραφίας.

Συγκεκριμένα, φέτος βραβεύθηκαν οι φοιτητές Θάνος Ρουσόπουλος, απόφοιτος του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου, που εισήχθη 2ος στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών και η Άννα Πέρα, απόφοιτος του 4ου Ημερησίου Γενικού Λυκείου Βόλου, που εισήχθη 11η στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στους δύο πρωτοετείς φοιτητές, εκτός από το σχετικό έπαινο, το βραβείο αντιστοιχούσε και σε χρηματικό ποσό.

Την απονομή των βραβείων έκαναν ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος και της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Γιώργος Τσιγκλιφύσης και ο αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Γιάννης Σιούλας.

Η απονομή των βραβείων Μαρκατά είναι ένα θεσμός που υλοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και αφορά αποφοίτους Λυκείων της Κεντρικής Ελλάδας, που επιτυγχάνουν τις υψηλότερες θέσεις εισαγωγής σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ