Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται το 4χρονο παιδί που κάηκε χθες μέσα διαμέρισμα

Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Αττικόν νοσηλεύεται το 4χρονο αγόρι που ανασύρθηκε χθες το βράδυ χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό.

Από το διαμέρισμα πρόλαβαν να βγουν τα δύο μεγαλύτερα αδερφάκια του 7 και 12 ετών, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Φαίνεται πως η φωτιά ξεκίνησε από ένα μαγειρικό σκεύος στη κουζίνα.

Στο σπίτι βρίσκονταν τα δυο ανήλικα αδέλφια του και οι δύο γονείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας που φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης προσήχθη στο τμήμα για κατάθεση.

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Κυριακής (27/11) όταν ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα 2ου ορόφου επί της οδού Αλκυόνης στο Μεταξουργείο, όπου διέμενε μια οικογένεια με τα τρία ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 5, 7 και 12 ετών.

Οι γείτονες που είδαν τους καπνούς, κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε και έσβησε άμεσα τη φωτιά με 15 πυροσβέστες και 5 οχήματα. Παράλληλα απεγκλώβισε τα τρία ανήλικα παιδιά, το μικρότερο όμως δίχως να έχει τις αισθήσεις του.

Μάλιστα ένας από τους γείτονες που έσπευσε πρώτος να βοηθήσει το παιδί, του έκανε μαλάξεις, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να το μεταφέρει στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο.

Τα άλλα δυο ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι υπήρχαν πολλά φώτα LED, ενώ ο πατέρας εικάζει πως η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από έναν αναπτήρα με τον οποίο έπαιζε στον καναπέ του σπιτιού το ένα από τα μεγαλύτερα αδέρφια του 5χρονου αγοριού.

Η προανάκριση για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο πατέρας των παιδιών δίνει κατάθεση στις αστυνομικές αρχές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ