Η έλλειψη χρηματοδότησης και η υποστελέχωση «διαλύουν» τα Δημόσια Ι.Ε.Κ

Αναφορά κατέθεσε ο Β. Κόκκαλης προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως

Η έλλειψη χρηματοδότησης και η υποστελέχωση «διαλύουν» τα Δημόσια Ι.Ε.Κ., τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών δημοσίων ΙΕΚ, σύμφωνα με την οποία “Σχεδόν δύο χρόνια μετά την νομοθετική «αναβάθμιση» τους τα Δ.ΙΕΚ βρίσκονται σε δεινή κατάσταση με πολλά προβλήματα άλυτα” και καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας “να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση ΤΩΡΑ, εάν όντως τους ενδιαφέρει να εξακολουθεί να λειτουργεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα Δημόσια ΙΕΚ δεν έχουν λάβει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2022” και οι Διευθυντές των Δημοσίων ΙΕΚ, έχουν περιέλθει σε απόγνωση, διότι εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης αναγκάζονται να καταβάλλουν οι ίδιοι τα χρήματα για την κάλυψη των απαραίτητων αναγκών.

Επισημαίνεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δ.Ι.Ε.Κ. καθώς και ο επικείμενος κίνδυνος αδυναμίας πραγματοποίησης τόσο των εργαστηριακών μαθημάτων όσο και των τελικών εξετάσεων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ