Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας συνεδρίασε και συζήτησε τα φλέγοντα θέματα μεταξύ των οποίων και η νέα ΚΑΠ αλλά και τρέχοντα και χρόνια προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο, όπως περιγράφονται πιο κάτω:

1) Το κύριο και διαχρονικό αίτημα μας είναι η προστασία του εμβληματικού προϊόντος που μας κρατάει στο επάγγελμα – την ΦΕΤΑ – από ελληνοποιήσεις καθώς και των αμνοεριφίων μιας και πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και ζητάμε από το υπουργείο και τον ΕΛΓΟ την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε η καλή δουλειά που γίνεται ως τώρα να συνεχίσει και να γίνει ακόμη καλύτερη και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το να γίνει υποχρεωτική και όχι προαιρετική η σφραγίδα της χώρας προέλευσης.

2) Διαβάσαμε πρόσφατα με ικανοποίηση την παράταση στους μετακλητούς εργάτες γης και ζητάμε από το αρμόδιο υπουργείο η παράταση να ισχύει για όλο το χρόνο και να αντικατασταθεί η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ με την πληρωμή εργόσημου, καθώς επίσης το ίδιο να ισχύσει και για τις ενσταβλισμένες εκτροφές.

3) Μετά από την απαίτηση πλήθους κτηνοτρόφων ζητάμε το ακατάσχετο της εξισωτικής αποζημίωσης.

4) Το πρόγραμμα της δανειοδότησης μέχρι 25000 ευρώ ζητάμε να είναι άτοκο για όλο το χρονικό διάστημα της πενταετίας.

5) Ζητάμε από τον ΕΛΓΑ να προστεθούν στις αποζημιώσεις οι επιπλοκές τοκετού, να υπάρξει επιδότηση όλων εμβολίων καθώς και η αποζημίωση να ξεκινά από το πρώτο ζώο και να ισχύει και για άνω των 6 ετών ζώα.

6) Άμεση επάνδρωση των δημόσιων κτηνιατρείων με κτηνιάτρους.

7) Συνδεδεμένη στο καλαμπόκι για όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας.

8) Μη παραγωγικά ζώα να μην λαμβάνουν ενισχύσεις.

9) Ακόμη ένα από τα διαχρονικά αιτήματα μας είναι η διαχείριση του πληθυσμού των αγριόχοιρων και των λύκων. Των οποίων οι ζημιές σε αγρούς και σε παραγωγικά ζώα ολοένα και μεγαλώνουν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ