Ε. Λιακούλη: Η Κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία ΠΑΣΟΚ, που ζήτησε να μην αυξηθούν οι εισφορές αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για να αποτραπεί ακόμα ένα “χτύπημα” στους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες και συγκεκριμένα για να μην αυξηθούν από την Πρωτοχρονιά οι ασφαλιστικές εισφορές τους, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Ειδικότερα, κατέθεσε Τροπολογία, που υπογράφηκε από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, για την αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών ασφαλισμένων ΟΓΑ/ΕΦΚΑ, των αυτοτελώς απασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών για το 2023.

Η Λαρισαία Βουλευτής τονίζει «πως η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στο ύψος του τρέχοντος Δείκτη Τιμών Καταναλωτή από 1η Ιανουαρίου 2023. Όταν αυτό είχε ψηφιστεί, όμως, δεν είχε προβλεφθεί η απρόοπτη και ραγδαία ανατροπή των συνθηκών στην ελληνική οικονομία. Σήμερα, η εφαρμογή της αύξησης στις εισφορές, θα είναι καταστροφική τόσο για τους αγρότες όσο και για τους μικρούς και μεσαίους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες και δη για τους νεότερους από αυτούς».

Επιπλέον, η Ε. Λιακούλη επισημαίνει πως «η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού στο υπέρογκο για το μέσο εισόδημα ποσοστό 10 – 12 %, η καταστροφική ενεργειακή κρίση, σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση των εισοδημάτων μετά την δεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημία, καθιστούν αναγκαία την αναστολή εφαρμογής της αύξησης για το 2023».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, μετά την απόρριψη της Τροπολογίας από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., υπογράμμισε με έμφαση τα εξής:

«Η αναλγησία του κ. Μητσοτάκη μπροστά στη φτωχοποίηση της κοινωνίας, είναι πλέον μνημειώδης.

Η κυβερνητική υπεροψία, από την άνεση των υπουργικών εδράνων, να απορρίψει την Τροπολογία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να νοιάζεται για το γεγονός ότι εγκαταλείπει τους  αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες στο έλεος ενός πρόσθετου οικονομικού βάρους, αποτελεί προκλητική κίνηση μπροστά στο αδιέξοδο επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας, αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν επέδειξε το απαιτούμενο πολιτικό σθένος να αποδεχτεί μια Τροπολογία της αντιπολίτευσης. Απέρριψε τη ρεαλιστική λύση που καταθέσαμε, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι -τη στιγμή που η πλειοψηφία των ασφαλισμένων αγωνίζεται να τηρήσει και τις θεσπισμένες ρυθμίσεις ασφαλιστικών οφειλών- οποιαδήποτε αύξηση στις μηνιαίες υποχρεώσεις θα οδηγήσει μοιραία σε δημιουργία νέου κύματος οφειλών, διαταράσσοντας και την εισπραξιμότητα των εισφορών από τον ΕΦΚΑ.

Συνεχίζουμε να καταθέτουμε στη Βουλή τεκμηριωμένες λύσεις για τις ανάγκες και τα αδιέξοδα των συμπολιτών μας.

Οι πολίτες ξέρουν ποιος τις απορρίπτει, έχουν τη γνώση και την κρίση να αξιολογήσουν τον καθένα μας για τις πράξεις μας.

Αυτή η Πρωτοχρονιά είναι ήδη γκρίζα για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που πολύ σύντομα θα ευχαριστήσει τον κ. Μητσοτάκη και γι’ αυτό το “πρωτοχρονιάτικο δώρο” και για όσα προηγήθηκαν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ