Ο Π. Σάπκας πλέκει το εγκώμιο του Λαρισαίου Γιάννου Αιόλου και τον καλωσορίζει στην πόλη

Τι να πει κανείς για τον Γιάννο Αιόλου.

Για τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό της Λάρισας το νέο του έργο «Τάνγκος του Μαγικού Ρεαλισμού», το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό μας Ωδείο, όπως παλιότερα «Το Δάσος των Όρκων», ενώ να θυμίσουμε ότι με δικό του έργο, το “Αιώνιο Σώμα” ξεκίνησε ο θεσμός “Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή”.

Η μουσική του μιλά κατευθείαν στην ψυχή και δημιουργεί στους ακροατές πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Είναι σεμνός, όπως κάθε μεγάλος καλλιτέχνης, μιλάει μόνο όταν έχει κάτι να πει, μιλάει με το έργο του, μας συγκλονίζει με τη μουσική του, είτε αυτή είναι γραμμένη για τον κινηματογράφο, είτε για το θέατρο, είτε για ορχήστρα ή ένα τραγούδι.

Το πιο πρόσφατο έργο του είναι το οπτικοακουστικό θέαμα που προβλήθηκε στο Περίπτερο των Εθνών στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφιερωμένο στην ιστορία της μεγάλης προσφυγιάς με τίτλο «Αιών… Εν Ιωνία Θράκη και Πόντο» τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Είμαστε τυχεροί που είναι Λαρισαίος και δεν ξεχνά την πόλη του. Επιστρέφει σε αυτήν, όποτε του το ζητήσει ή όποτε έχει κάτι σπουδαίο να μας παρουσιάσει.

Συνεργάζεται με τα καλύτερα μουσικά σύνολα, όπως τώρα με τη SofiaSoloistsChamberOrchestra και ο ήχος του είναι πάντα παραπάνω από άρτιος.

Δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό, καθώς είναι και ηχολήπτης, μουσικός παραγωγός, σκηνοθέτης πολυθεαμάτων.

Αλλά πάνω από όλα καλλιτέχνης. Ένας συνθέτης που μας συγκινεί, μας συναρπάζει, μας ταξιδεύει.

Ανυπομονώ να ακούσω τα “Τάγκος του Μαγικού Ρεαλισμού”. Μαγικός ρεαλισμός είναι όταν η πραγματικότητα συναντά τη φαντασία. Με αυτή την έννοια, νομίζω πως σε όλα του τα έργα είναι ένας συνθέτης του μαγικού ρεαλισμού.Τον ευχαριστώ και τον καλωσορίζω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ