Πανδαισία λαρισαϊκής ποίησης…

Ποιητική βραδιά από τον σύνδεσμο γραμμάτων – τεχνών Θεσσαλίας με τη συμμετοχή 21 Λαρισαίων ποιητών

Μια πανδαισία λαρισαϊκής ποίησης ετοιμάζεται να παρουσιάσει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας στην ποιητική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Εικοσιένας συνολικά Λαρισαίοι ποιητές και τα έργα τους θα παρουσιαστούν για να δώσουν στο κοινό ένα μικρό πανόραμα της λαρισαϊκής ποίησης.

Θα προηγηθεί η ομιλία του εξέχοντος Λαρισαίου ποιητή Κώστα Λάνταβου. Ο πανελλαδικά καταξιωμένος ποιητής και μεταφραστής, ιατρός Κώστας Λάνταβος θα αναπτύξει το θέμα «Για την ποίηση», θέλοντας έτσι να μεταφέρει μια σύγχρονη οπτική πάνω στο πιο αρχαίο λογοτεχνικό είδος. Πού βρίσκεται σήμερα ο ποιητικός λόγος; Σε ποια μονοπάτια βαδίζει η σύγχρονη ποίηση; Και τι έχουν να πουν οι ποιητές στους σημερινούς καιρούς; Ζητήματα όπως αυτά θα αναλυθούν από τον Κώστα Λάνταβο, με σκοπό να προβληματίσουν αλλά και να δώσουν στο κοινό απαντήσεις που μόνο οι ποιητές μπορούν να μεταφέρουν.

Η βραδιά έχει τίτλο δανεισμένο από έναν στίχο του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Καρυωτάκη : «Μπαλάντα στους ποιητές άδοξοι που ναι. Οι Λαρισαίοι ποιητές απαγγέλλουν…».

Στην ουσία θα είναι μια απόδοση τιμής σε πνευματικούς ανθρώπους της Λάρισας που διακόνησαν και διακονούν τον ποιητικό λόγο με συνέπεια και επιμονή με σκοπό την αισθητική απόλαυση, την επικοινωνία τους με τους ανθρώπους και το μοίρασμα των συναισθημάτων και του εσωτερικού τους κόσμου.

Στη διάρκεια της βραδιάς, θα διαβαστούν ποιήματα –είτε από τους ίδιους είτε από άλλους αφηγητές- των πιο κάτω ποιητών που παρατίθενται κατά αλφαβητική σειρά. : Γιάγκου – Λαβδάκη Χριστίνα, Γκούμα Φωτεινή Δεληγιαννίδης Κώστας Ζαραμπούκας Γιώργος, Ζερβάκη Στέλλα, Καλογιάννη Ζήτα, Καπέλα –Παπαδημητρίου Χρυσαυγή, Καρατόλιας Αθανάσιος, Κόκκινος Ντίνος, Κότση Κωσταντίνα, Κουκουτάρας Κώστας, Κρανιώτης Π. Δημήτρης, Μανωλοπούλου Άννα, Νάστος Κωνσταντίνος, Πάικου Εύα, Παναγή Μαρία, Πετρουλάκης Άγγελος, Πολέζε Φίλιππος Πρεβέντη Εβελίνα , Τσιτρούλης Γιώργος, και Χριστοδούλου Γιώργος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη όπως άλλωστε όλες οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ