Το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου συμμετείχε στη Δράση Ανακύκλωσης ρούχων

Την εβδομάδα από Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου καθώς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν με ζήλο στη δράση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, με τους Δήμους Λαρισαίων, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ Ελασσόνας, Αγιάς και Τεμπών, και τον Φορέα διαχείρισης του δικτύου Ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων των Δήμων. Φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2022) είχε ως θέμα τα “Βιώσιμα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα”.

Η δράση, που σχεδιάστηκε μετά από πρωτοβουλία της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, έχει τον τίτλο: “Και εγώ νοιάζομαι… ανακυκλώνω τώρα ρούχα και παπούτσια”. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων (EWWR) 19 – 27/11/22 αποτελεί τη μεγαλύτερη οργανωμένη και συντονισμένη ευρωπαϊκή καμπάνια, για τη μείωση των αποβλήτων.

Η δράση έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με την αναγκαιότητα αύξησης της κυκλικότητας – ανακύκλωσης στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Με τη συλλογή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων προς ανακύκλωση στις σχολικές μονάδες, οι μαθητές αποδεικνύουν ότι νοιάζονται όχι μόνο για το περιβάλλον, αφού συμμετέχοντας στην ανακύκλωση περιορίζουν τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή και συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, αλλά και για τους συνανθρώπους τους, αφού η ανακύκλωση ρούχων ανταποδίδει στους Δήμους είδη πρώτης ανάγκης, που το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοιράζει σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δράσης με πολύ ενθουσιασμό προσφέροντας 101,1 κιλά ανακυκλώσιμων προϊόντων, ενώ εργάστηκαν δημιουργώντας αφίσες σχετικές με τη δράση και χρήσιμα αντικείμενα και παιχνίδια από υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ