Στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου οι Μαθητές της Β΄ Τάξης του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, όπου περιηγήθηκαν στους χώρους του, παρατηρώντας το πλούσιο εκθεσιακό υλικό υπό την αναλυτική ξενάγηση της κας Γεωργίας Στεργιούλα, η οποία περιέγραψε γλαφυρά το νεώτερο αστικό και αγροτικό πολιτισμό της Λάρισας και της Θεσσαλίας ευρύτερα.

Αριθμώντας περισσότερα από 25.000 εκθέματα, που χρονολογούνται από το 15ο έως και τον 20ο αιώνα, το Μουσείο κατατάσσεται στη 2η θέση των μεγαλύτερων Μουσείων νεώτερου πολιτισμού της χώρας. Εκτός από τη μόνιμη έκθεση, φιλοξενούνται, κατά διαστήματα, περιοδικές εκθέσεις με τις οποίες εμπλουτίζονται με ακόμη περισσότερες πληροφορίες οι γνώσεις των επισκεπτών.

Η μόνιμη έκθεση περιλαμβάνει εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων, προϊόντα κεραμικής, χαλκοτεχνίας, υφαντικής, κεντητικής, ξυλογλυπτικής, εκκλησιαστικής αργυροχρυσοχοΐας, αντικείμενα αγροτικού και αστικού βίου, γεωργικής καλλιέργειας και κτηνοτροφίας, ξύλινες σφραγίδες, σταμπωτά υφάσματα, πλούσια ιματιοθήκη και πολλά άλλα εκθέματα, τα οποία οι Μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιεργαστούν, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους αρμόδιους φορείς του Δήμου Λαρισαίων και του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας για την υποδοχή και ιδιαιτέρως την κα Γεωργία Στεργιούλα για την παρουσίαση των σπουδαίων εκθεμάτων που φιλοξενούνται στους χώρους του Μουσείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ