ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της ΠΕΑΕΑ για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη

Το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, καλεί τα μέλη του και τους φίλους να πάρουν μαζικά μέρος στην Πανθεσσαλική Συγκέντρωση διεκδίκησης την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη και ώρα 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, που διοργανώνουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλίας.

Τα αιτήματα των συνταξιουχικών οργανώσεων αφορούν όλους τους συνταξιούχους όπως: Η άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων, η ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές. Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις μετά από 13 χρόνια σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές. Αύξηση της εθνικής σύνταξης στα 650 ευρώ, από τα 360 και 384 ευρώ, που είναι σήμερα. Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των αναδρομικών, Επικουρικών και Δώρων του 11μηνου για το 2015, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα υγείας με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ, να εκκαθαριστούν και να αποδοθούν στους δικαιούχους το συνολικό ποσό των συντάξεων τους, κύριας, παράλληλης, διαδοχικής, εφάπαξ, επικουρικής.

Οι συνταξιούχοι είναι ξανά στον δρόμο του αγώνα γιατί δεν ανέχονται την απαίσια μαύρη προπαγάνδα, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες από την κυβέρνηση, μερίδα μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που είναι χειρότερα από το ψέμα, ότι τάχα όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις.
Γιατί δεν είναι αύξηση αλλά μείωση του συνταξιουχικού εισοδήματος:

Όταν ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς 12 και 13% και το ποσοστό που θα δοθεί θα είναι της τάξης του 7,5%. Όταν αυτό το ποσοστό δεν θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις.

Όταν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα δουν καμία διαφορά στη σύνταξή τους γιατί με τον νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), φορτώθηκαν την λεγόμενη «προσωπική διαφορά», νόμο που θα καταργούσε η Ν.Δ αλλά τον διατηρεί και τον εφαρμόζει.

Όταν όλοι οι συνταξιούχοι αντί να πάρουν την πληρωμένη 13η σύνταξή τους θα λάβουν 250 ευρώ, μόνο αυτοί που έχουν φορολογικό ετήσιο εισόδημα 9.600 ευρώ δηλαδή κάτω από 800 ευρώ στο σύνολο κύριας και επικουρικής και αυτό το πενιχρό επίδομα έχουν το θράσος να το ονομάζουν «δώρο».

Όταν για επτά χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις δεν τους αποδίδονται τα αναδρομικά του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους την στιγμή που αυτοί πληρώνουν κάθε χρόνο από τις περικοπές τους 8,5 δισεκατομμύρια.

Όταν αυτό που έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας, ιδιωτικοποιείται περαιτέρω.

Όταν χαρίζονται δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό σε επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του ταμείου ανάκαμψης, αλλά και τα δισεκατομμύρια αυτών που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στους συνταξιούχους και στον λαό «χαρίζεται» το «τρύπιο καλάθι του νοικοκυριού».

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τους αντιστασιακούς, τους φίλους, τους πολιτικούς πρόσφυγες στη συγκέντρωση στις 7 Δεκέμβρη, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.30 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας