ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΦΕΕΛ – Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της Ενωσης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή μελών ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στην ισόγεια αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λάρισας (Ε.Φ.Ε.Ε.Λ.).

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Λ. κ. Αστέριος Νάκας κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του Διοικητικού Απολογισμού, η ταχύτατη ηλεκτρονική αναβάθμιση του κράτους στην εποχή της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα την εξ αποστάσεως επικοινωνία μεταξύ φορολογούμενων και δημοσίων υπηρεσιών.

Εμείς οι Λογιστές Φοροτεχνικοί διαδραματίσαμε τον σημαντικότερο συνδετικό κρίκο για αυτή την αναβάθμιση, σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του κράτους, αφού όλες οι διαδικασίες διενεργούνταν με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet. Εμείς οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, σηκώσαμε και συνεχίζουμε να σηκώνουμε το βάρος, πέραν της επιστημονικής μας ιδιότητας, ώστε να στηρίζουμε τους πελάτες μας, το προσωπικό τους και την ιδιωτική πελατεία μας, αφού χωρίς εμάς δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί οποιαδήποτε κοινωνική και οικονομική πολιτική.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ότι μέσα από τα Λογιστικά Γραφεία να κινείται και να χτυπάει η καρδιά του 97% της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

Τα μέλη της ΕΦΕΕ Λάρισας είναι επιστημονικά καταρτισμένα, απόλυτα ενημερωμένα, με συνεχή σεμινάρια, ώστε να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε πρόκληση. Ειδικότερα αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο ο διοικητικός απολογισμός των πεπραγμένων και από την Ταμία ο οικονομικός απολογισμός όπου στη συνέχεια, μέσω ψηφοφορίας εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο πλήθος συναδέλφων για να τοποθετηθούν επί των φλεγόντων θεμάτων του επαγγέλματος.

Το κυρίαρχο θέμα στις τοποθετήσεις των συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνικών ήτανε ότι τα τελευταία χρόνια τα εργασιακά δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά . Ο Λογιστής – Φοροτεχνικός έχει όλο και περισσότερες ευθύνες , ο όγκος εργασίας αυξάνεται και οι προθεσμίες υποβολής πάσης φύσεως λογιστικών – φορολογικών και ασφαλιστικών θεμάτων γίνονται όλο και πιο πιεστικές.

Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, οι εργατοώρες που αφιερώνουν οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί και το προσωπικό τους για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων έχουν πολλαπλασιαστεί .Επιπλέον όλες αυτές οι υποχρεώσεις δεν γίνονται με ένα κλικ όπως ευαγγελίζονται πολλοί στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης πάρθηκε ομόφωνη απόφαση, οι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί να προχωρήσουν σε αυξήσεις αμοιβών στα πελατολόγια τους, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για την επικείμενη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας ( ΠΟΦΕΕ) στις 9 – 10 – 11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, καθώς και ότι με το πέρας αυτής θα υπάρξει ενημέρωση για τα πεπραγμένα.

Τέλος ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την καθολική τους συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ