ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, βρισκόμαστε το τελευταίο διάστημα μπροστά σε μια εντεινόμενη και, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, ενορχηστρωμένη επίθεση στα σωματεία μας, στους εκπροσώπους μας στα ΔΣ αλλά και σε συναδέλφους που αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Γλαφυρό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στον Πειραιά με τις κλήσεις συναδέλφων από την διοίκηση “δι’ υπόθεσίν των”.

Στην περίπτωση της δικής μας ΕΛΜΕ έχουμε πρόσφατη προσπάθεια φίμωσης και ελέγχου του σωματείου μέσω της μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του συναδέλφου Δημήτρη Παπαδόπουλου από πρώην ΔΔΕ. Για μας είναι φανερό πως δεν πρόκειται για μια αντιδικία μεταξύ ιδιωτών. Ο λόγος που προβάλλεται -ενημέρωση του σωματείου- έχει να κάνει με την συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου. Σ’ αυτή στοχεύει και αυτή προσπαθεί να ποινικοποιήσει. Αλλά δεν αρκεί προφανώς η στοχοποίηση και η απόπειρα φίμωσης του συναδέλφου.

Επιχειρείται η στοχοποίηση της συνδικαλιστικής μας παράταξης συνολικά. Γιατί τι άλλο σκοπό μπορεί να έχει ο χαρακτηρισμός μιας ολόκληρης συνδικαλιστικής παράταξης σαν “παρέα του Παπαδόπουλου”; Σε τι άλλο μπορεί να αποσκοπεί το να χαρακτηρίζεις ως “πρόσκαιρο” συνδικαλιστή τον συντροφό μας Δ. Παπαδόπουλο, ένα συνάδελφο με την δική του επί σειρά ετών δράση; Χρειάζεται περισσό θράσος να αποκαλείς μια παράταξη με την ιστορία και την δράση των παρεμβάσεων εδώ και δεκαετίες ως παρέα και τους εκλεγμένους κάθε χρόνο συνδικαλιστές ως «πρόσκαιρους»!!

Για την ουσία των καταγγελιών έχει απαντήσει εκτεταμένα και πειστικά ο συνάδελφος και σύντροφος μας. Από την μεριά μας πρέπει να τονίσουμε πως θα περιμέναμε από μέλη του σωματείου μας που άσκησαν διοίκηση -με τους γνωστούς όρους, τις γνωστές διαδικασίες επιλογής και, δυστυχώς, τα γνωστά αποτελέσματα- να δείξουν λιγότερο θράσος και περισσότερη αυτοσυγκράτηση. Χρειάζεται, πιστεύουμε, να λειτουργήσουν με περισσότερη περίσκεψη και να μην μετατρέπονται σε εκούσια ή ακούσια όργανα υλοποίησης της κυβερνητικής αντισυνδικαλιστικής επίθεσης. Πάει πολύ να καθυβρίζουν μια ολόκληρη συνδικαλιστική παράταξη. Μια παράταξη που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει μάχες δίπλα σε κάθε συνάδελφο, απέναντι σε αυθαιρεσίες της εκάστοτε διοίκησης.

Ως εδώ και μη παρέκει κύριε Καψάλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ