ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΟΙ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Σε μία ειρηνική διαμαρτυρία στο ύψους του οικισμού τους προχώρησαν σήμερα οι Ρομά του Τυρνάβου με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας Αλκιβιάδη Γκαραγκούνη, έκλεισαν την ε.ο. Λάρισα – Ελασσόνα, θέλοντας να αναδείξουν την κάθετη διαφωνία τους με την ενέργεια του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα να απαιτήσουν δικαιοσύνη και αυστηρή τιμωρία του συγκεκριμένου αστυνομικού.

Οπως ανέφεραν συμμετέχοντες μιλώντας στο paidis.com, η ενέργεια του αστυνομικού που σήκωσε το όπλο και χτύπησε από πίσω στο κεφάλι έναν άοπλο 16χρονο είναι απαράδεκτη και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει ο αστυνομικός να τιμωρηθεί.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι και οι Ρομά είναι Ελληνες πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Ελληνες και δεν μπορεί ο κάθε εκπρόσωπος του κράτους να τους μεταχειρίζεται με τον τρόπο που μεταχειρίστηκε ο αστυνομικός τον 16χρονο, σημείωσαν χαρακτηριστικά ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να πράξουν ότι απαιτείται για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η εθνική οδός έκλεισε λίγο μετά τις 5.30 μ.μ. με τους Ρομά να βγαίνουν στο οδόστρωμα και να ανάβουν φωτιές. Η κυκλοφορία άρχισε να ομαλοποιείται λίγο μετά τις 6.15 το απόγευμα οπότε και έληξε για σήμερα η ειρηνική διαμαρτυρία των Ρομά.